• Κοινωνία

    Νέα αλλαγή από το Υπ. Παιδείας: Απολυτήριο λυκείου χωρίς αναγραφή θρησκεύματος

    απολυτηριο

    Απολυτήριο Λυκείου


    Νέα αλλαγή ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας, που μοιάζει απτόητο, παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει, μετά την τρικύμία τροποποιήσεων στην ύλη του λυκείου και τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτή τη φορά, η αλλαγή που ετοιμάζεται αφορά στο απολυτήριο λυκείου που λαμβάνουν οι μαθητές, ολοκληρώνοντας τη φοίτησή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

    Σύμφωνα με τη νέα αλλαγή, το απολυτήριο λυκείου από φέτος, δεν θα περιλαμβάνουν την πληροφορία του θρησκεύματος του μαθητή. Συγκεκριμένα, σε κανένα απολυτήριο μαθητή δεν θα αναγράφεται το θρήσκευμά του, εκτός εάν υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση, με την οποία ο ενδιαφερόμενος ζητά να συμπεριλαμβάνεται μια τέτοια πληροφορία. Ταυτόχρονα, μια άλλη αλλαγή προβλέπει ότι, δίπλα στο επώνυμο του πατέρα θα προστεθεί και εκείνο της μητέρας.

    Όπως αναφέρει η υπουργική απόφαση, «στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) των γονέων ή του/των κηδεμόνα/ων του/της μαθητή/τριας».

    Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου είχε ζητήσει, στο παρά πέντε των εκλογών, από την αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας να εξαιρεθεί από την προεκλογική απαγόρευση προσλήψεων η διαδικασία στο ΑΣΕΠ για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών μέχρι και το 2022.



    ΣΧΟΛΙΑ