• Πολιτική

    Άρθρο παρέμβαση: Ας ανοίξει ο Γαβρόγλου το site του ιδρύματος Λάτση μπας και θυμηθεί 

    Κώστας Γαβρόγλου

    Κώστας Γαβρόγλου


    Κώστας Γαβρόγλου. Είναι υπουργός με εκπληκτικές σπουδές. Σπούδασε Θεωρητική Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Lancaster και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο τoυ Cambridge στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής.  Είναι καθηγητής Πανεπιστημίου και για χρόνια ήταν μέλος της Διοικούσας επιτροπής στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννης Λάτσης. Μια προσεκτική περιήγηση στο site του ιδρύματος, ο αναγνώστης διαπιστώνει ότι το έργο που έχει γίνει είναι εμβληματικό.

    Το ίδρυμα Ιωάννης Λάτσης μεταξύ άλλων, από το 1967 έως σήμερα, μέσω των υποτροφιών, έχει χρηματοδοτήσει περίπου 2.000 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες.

    Τα τελευταία χρόνια, για κάθε ακαδημαϊκό έτος, χρηματοδοτεί 14 έως 23 μεταπτυχιακές υποτροφίες.

    Όμως προσέξτε, από τους φοιτητές και φοιτήτριες που λαμβάνουν υποτροφίες για τα ακαδημαϊκά έτη 2018 – 2019 και  2017 – 2018,  μόνο 1 πήγε στην Ελλάδα. Όλοι οι υπόλοιποι πήγαν σε κάποιο πανεπιστήμιο της Ευρώπης. Είτε στην Αγγλία, είτε στην Ολλανδία, είτε στην Ισπανία κοκ.

    Για το έτος 2016 – 2017, από τις 20 υποτροφίες οι 13 ήταν στο εξωτερικό και οι 7 στην Ελλάδα.

    Για το έτος 2015 – 2016, οι 10 στην Ελλάδα και οι 13 στο εξωτερικό.

    Για το έτος 2014 – 2015, οι 3 στην Ελλάδα και οι 14 στο εξωτερικό. 

    Κάποιος καταλαβαίνει ότι ο κ. Γαβρόγλου, ως μέλος του Ιδρύματος, δεν  θα είχε κάποια αντίρρηση να δοθούν όλες αυτές οι υποτροφίες. 

    Όμως σήμερα στην Βουλή ο Γιαβρόγλου απέδειξε ότι ή είναι εμμονικὀς ή για μια ακόμα φορά επειδή είναι υπουργός Παιδείας δεν μπορεί να πει κάτι διαφορετικό από αυτό που λέει η κυβέρνησή του για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

    Ο Υπουργός Παιδείας, που σημειωτέον έχει σπουδάσει σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, σημείωσε πως η ποιότητά τους είναι κακή!

    Μάλιστα, όπως είπε δεν είναι παράδοση της Ευρώπης αλλά της Αμερικής, ενώ επανέφερε τη λογική κερδοσκοπικών ιδρυμάτων.

    «Κύριε Δημοσχάκη, έχετε εμπλακεί κι εσείς στην απίστευτη ιδεολογική διάσταση για ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, απλώς δεν μοιράζουν τα κέρδη.

    Μην κρυβόμαστε άρα πίσω από το δάχτυλό μας», είπε ο Υπουργός Παιδείας, απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ, Τάσο Δημοσχάκη.



    ΣΧΟΛΙΑ