• Κοινωνία

    «Ναι» από τους δικαστές του ΣτΕ στην παράταση του δικαστικού έτους


    Επιβεβλημένη κρίνουν ότι είναι η παράταση του δικαστικού έτους οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, συμφωνώντας με την πρόθεση του υπουργού Δικαιοσύνης για σύντομη παράταση της λειτουργίας των δικαστηρίων την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

    Η Ένωση των δικαστών του ΣτΕ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι αυτός είναι ένας τρόπος να συνεισφέρουν, στο βαθμό που τους αναλογεί, στην κοινή προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας.

    Αντίθετα, η παράταση του δικαστικού έτους βρίσκει αντίθετες όλες τις υπόλοιπες δικαστικές ενώσεις, που μέχρι σήμερα έχουν πάρει θέση, με αιχμηρές ανακοινώσεις.

    Η Ένωση του ΣτΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

    «Οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας ασκούν τα καθήκοντά τους συναισθανόμενοι πλήρως την κρισιμότητα της παρούσας συγκυρίας, χωρίς να φείδονται προσπαθειών και χωρίς να έχουν ανάγκη παραινέσεων προς τούτο.

    Ενόψει των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε η μείωση του χρόνου των δικαστικών διακοπών, τουλάχιστον καθ’ όσον αφορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρίσταται επιβεβλημένη, προκειμένου οι δικαστές του να συνεισφέρουν, στο βαθμό που τους αναλογεί, στην κοινή προσπάθεια για την ανάκαμψη της Χώρας.»



    ΣΧΟΛΙΑ