• Κοινωνία

    Διοικητικοί δικαστές για την παράταση του δικαστικού έτους: «Ερήμην μας η απόφαση. Η περιφρόνηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στο απόγειο της»

    justice δικηγόροι


    Με μία οργισμένη ανακοίνωση απαντά και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών στη δια του Τύπου αναγγελία της παράτασης του δικαστικού έτους για να «ξεμπλοκάρουν» οι υποθέσεις που μοιραία έχουν σωρευτεί μετά τα μέτρα για την πανδημία και το μερικό κλείσιμο των δικαστηρίων.
    Σε ανακοίνωσή της η Ένωση καταγγέλλει ότι η απόφαση για την παράταση του δικαστικού έτους ελήφθη ερήμην των δικαστών, χωρίς να ζητηθεί η γνώμη των Δικαστικών Ενώσεων και κάνει λόγο για «περιφρόνηση της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς το δικαστικό συνδικαλισμό που έφτασε με αυτή τη απόφαση στο απόγειό της».
    Αναλυτικά η δήλωσή της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών:
    «Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τον Τύπο ότι οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης αναφέρθηκαν σε ειλημμένη απόφαση για παράταση του δικαστικού έτους. Πρόκειται για μία απόφαση που δεν εξυπηρετεί καμία σκοπιμότητα.
    Η μερική αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων δεν συνεπάγεται για τους δικαστές αναστολή της εργασίας τους αφού συνεχίζουν να εργάζονται όσον αφορά τις υποθέσεις που είχαν ήδη συζητηθεί πριν την αναστολή των εργασιών των δικαστηρίων (μελέτη υποθέσεων, διασκέψεις, συγγραφή και δημοσίευση αποφάσεων), ενώ εκδικάζουν σε αντίξοες συνθήκες, δεδομένου ότι δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας για λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας στα δικαστήρια (χορήγηση υλικών προστασίας όπως αντισηπτικά, μείωση ωραρίου κλπ.), όλες τις υποθέσεις οι οποίες εξαιρούνται της αναστολής των εργασιών των δικαστηρίων, οι οποίες κατά κανόνα είναι επείγουσες.
    Τέλος, καταγγέλλουμε ότι για μία ακόμα φορά λαμβάνεται απόφαση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα χωρίς να ζητηθεί η γνώμη των Δικαστικών Ενώσεων. Η περιφρόνηση της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς το δικαστικό συνδικαλισμό έφτασε με αυτή τη απόφαση, η οποία λήφθηκε ερήμην μας, στο απόγειό της.»



    ΣΧΟΛΙΑ