• Κοινωνία

    Ναυάγιο στην Πύλο – Νταλακογιώργος (ΠΕΝΕΝ): Συνυπεύθυνοι ΕΕ– FRONTEX – Κυβέρνηση για το συνεχιζόμενο έγκλημα

    Αντώνης Νταλακογιώργος-Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ

    Αντώνης Νταλακογιώργος-Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ


    «Η αντιδραστική και ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας, η οποία έγινε προκειμένου να εμποδιστεί η διέλευση των κατατρεγμένων σε χώρες της επιλογής τους και ταυτόχρονα η ύψωση φρακτών για τη μετατροπή της Ευρώπης σε φρούριο, συντελούν τα μέγιστα να γιγαντώνονται τα δουλεμπορικά κυκλώματα στη διακίνηση προσφύγων – μεταναστών και έτσι να χάνονται χιλιάδες ανθρώπινες ζωές!», τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών, Αντώνης Νταλακογιώργος.

    «Πρόκειται για ένα έγκλημα που έχει όνομα και ταυτότητα που είναι η Ε.Ε, οι κυβερνήσεις και η πολιτική τους!», προσθέτει.

    Το προχθεσινό πολύνεκρο τραγικό ναυάγιο (το οποίο είναι το μεγαλύτερο την τελευταία 7ετία) στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο επιβεβαιώνει τις τεράστιες ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων στην απάνθρωπη αντιμετώπιση προσφύγων και μεταναστών!

    Βαρύτατες οι ευθύνες κυβέρνησης – Λιμενικού Σώματος και της FRONTEX

    Οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της υπηρεσιακής κυβέρνησης και του αντίστοιχου στο ΥΕΝ και του Λιμενικού Σώματος είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικές για τις ευθύνες τους στην διαχείριση και αντιμετώπιση του ναυαγίου!

    Μπροστά τους έχουν ένα αναξιόπλοο, επικίνδυνο σαπάκι υπερφορτωμένο με εκατοντάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά και αυτό το πλωτό φέρετρο κραύγαζε από μακριά ότι από στιγμή σε στιγμή θα βουλιάξει και αυτοί ρωτούσαν τον Αρχιδουλέμπορα – διακινητή και ψευτοκαπετάνιο εάν θέλει βοήθεια!

    Επίσης είχαν επίγνωση ότι το σκάφος – θαλασσοπνίχτης, που παρακολουθούσαν περί τα δύο 24ωρα, δεν διέθετε τα απαιτούμενα σωσίβια – σωστικά μέσα ούτε για 20-30 ανθρώπους, πολύ περισσότερο δεν διέθετε για τον αριθμό των εκατοντάδων επιβαινόντων!

    Προφανώς με την γνώση και την εμπειρία της η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος αντιλήφθηκε απόλυτα το προφανές, δηλαδή ότι το σαπιοκάραβο αντιμετώπιζε επιπλέον και μηχανική βλάβη!

    Όμως μπροστά σε αυτή την αναμενόμενη και αναπόφευκτη τραγωδία δεν οργάνωσαν και δεν επιχείρησαν την άμεση κινητοποίηση εναέριων και πλωτών μέσων για την διάσωση!

    Έφθασαν στο επαίσχυντο σημείο να μην επιχειρήσουν το πιο αυτονόητο, να προσδέσουν το σκάφος ώστε να αποφευχθεί η ανατροπή του!

    Άφησαν να εξελιχθεί μπροστά τους μια ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία η οποία δεν έχει προηγούμενο για τον ελλαδικό θαλάσσιο χώρο.

    Καταγγέλλουμε ότι για πολλοστή φορά ο υποταγμένος συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ σε μια δολοφονία που συντάραξε την ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη, αρέσκεται μόνο σε κροκοδείλια δάκρυα αποφεύγοντας να θίξει τις πολιτικές Ε.Ε και ελληνικών κυβερνήσεων και να πάρει τις πρωτοβουλίες εκείνες ώστε να εκφραστεί η αλληλεγγύη της εργατικής τάξης της χώρας μας ενάντια στο συνεχιζόμενο δολοφονικό έργο Ε.Ε – κυβερνήσεων!

    Για το προδιαγεγραμμένο αυτό έγκλημα υπάρχουν ηθικοί, πολιτικοί και φυσικοί αυτουργοί και οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν στο ακέραιο!».

    Διαβάστε επίσης: 

    Ναυάγιο στην Πύλο: Στη Μαλακάσα μεταφέρονται οι διασωθέντες – Προθεσμία να απολογηθούν ζήτησαν οι 9 συλληφθέντες

    Ναυάγιο στην Πύλο: Σε 9 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές – Από την Αίγυπτο είχε ξεκινήσει το πλοίο

    Τσίπρας σε Γιόχανσον: Το ναυάγιο στην Πύλο αποδεικνύει την αποτυχία της ΕΕ στο μεταναστευτικό

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ