• Κοινωνία

    «Να έπαιρναν το οικονομικό μενού» απαντά ο εστιάτορας της Μυκόνου για το Kalamaraki-Gate

    • NewsRoom
    λογαριασμος μυκονος


    Τον γύρο του κόσμου κάνει η απόδειξη από τον λογαριασμό που κλήθηκαν να πληρώσουν Αμερικανοί τουρίστες, σε ένα εστιατόριο της Μυκόνου. Η δημοσίευση της απόδειξης από έναν εκ των τουριστών που επισκέφθηκαν το μαγαζί πήρε έκταση και σχολιάστηκε εκτενώς από τα εγχώρια, αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ έφτασε να απασχολήσει ακόμη και μεγάλα μέσα, όπως η Independent.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Independent, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος επιμένει πως το μενού που παρήγγειλαν οι Αμερικανοί τουρίστες άξιζε το υψηλό ποσό που τους ζητήθηκε να πληρώσουν. Ο Δημήτρης Καλαμαράς, συγκεκριμένα, επανέλαβε στις δηλώσεις του ότι μπορεί να φάνηκε υπερβολικό να χρεώσει € 98,50 ανά μερίδα καλαμάρι, € 25 ανά ποτό και € 19,80 για κάθε σαλάτα κοτόπουλου Caesar’s.

    Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι οι τιμές ήταν σωστές, αλλά επεσήμανε ότι οι δυσαρεστημένοι πελάτες θα μπορούσαν να έχουν προτιμήσει το πιο οικονομικό «ειδικό μενού combo» των € 15 (£ 13).

    Ο κ. Καλαμαράς δήλωσε, μάλιστα, στη Daily Mail ότι «Παρ’ όλο που εμείς θεωρούμε ότι οι τιμές αυτές αντιπροσωπεύουν το επίπεδο των προσπαθειών μας, της φροντίδας και της ποιότητας του φαγητού που σερβίρουμε, σε ένα εστιατόριο που βρίσκεται σε μία από τις διασημότερες παραλίες του κόσμου, μπορούμε να κατανοήσουμε έναν μη ικανοποιημένο πελάτη. Ωστόσο, η λέξη παγίδα δεν είναι δίκαιη. Γιατί ένα πολυτελές ξενοδοχείο επιτρέπεται να χρεώνει 200 με 500 ευρώ ανά διανυκτέρευση και κανείς δεν το συγκρίνει με ένα απλό ενοικιαζόμενο δωμάτιο; Γιατί ένας πελάτης ενός μικρού καταστήματος πληρώνει για ένα μπουφάν 50,00 ευρώ και άλλοι το χρεώνουν έως και χιλιάδες; Είμαστε όλοι εγκληματίες, κλέφτες, κακοί άνθρωποι; Θέλω να σας πω από την καρδιά μου ότι εκτιμούμε τους πελάτες μας και έχουμε προσεκτικά υπολογίσει το κόστος για να παράγουμε ένα προϊόν, το οποίο θεωρούμε ότι αξίζει τα χρήματά του.

    Εάν κάποιος δεν μπορεί να το αντέξει οικονομικά, για να αποφύγει να δυσαρεστηθεί, μπορεί απλά να επιλέξει το ειδικό μενού συνδυασμών – το οποίο μπορεί να μην είναι η πιο ικανοποιητική επιλογή, αλλά επιτρέπει μια μικρή «ματιά» σε όσους δεν μπορούν να αντέξουν την πιο γαστρονομικά υψηλή εμπειρία».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό εστιατόριο του νησιού έχει βαθμολογία τεσσάρων αστέρων στους ιστοτόπους κριτικών, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολλές κριτικές με ένα αστέρι, που προτείνουν ότι είναι προτιμότερο για τους επισκέπτες του νησιού να αποφύγουν το συγκεκριμένο εστιατόριο.

    Ο Francisco Tajeda, ο 38χρονος στρατιώτης από το Μπρούκλιν, που δημοσίευσε την πολυσυζητημένη φωτογραφία του λογαριασμού του στο TripAdvisor, ισχυρίζεται ότι το έκανε σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσει άλλους τουρίστες.

    «Αυτό το μαγαζί είναι σκέτη απάτη», έγραψε. «Το προσωπικό δεν είναι ειλικρινές και αρνείται να εμφανίσει το μενού και τον τιμοκατάλογο. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ! Με το συμπάθειο».

    Ο λογαριασμός δείχνει ότι οι πελάτες χρεώθηκαν με € 591 για έξι πιάτα καλαμαριού, που αναλογούν σε € 98,50 ανά μερίδα, € 150 για έξι τοπικές μπύρες (€ 25 ανά ποτό) και € 59,40 για τρεις σαλάτες κοτόπουλου Caesar (€ 19,80 ανά σαλάτα). Παρήγγειλαν επίσης δύο μπουκάλια νερού των 9 ευρώ το καθένα και έναν τοματοχυμό, αξίας 18 ευρώ.

    Επισημαίνεται ακόμη ότι και σε άλλες κριτικές υπάρχει επίσης δυσαρέσκεια για τις τιμές. Κανείς μπορεί να διαβάσει τα εξής: «Θα προσπαθήσουν και θα αποφύγουν να σας δώσουν ένα μενού, η προσφορά € 14,80 είναι ένα πράγμα για να σας προσελκύσει! Ορισμένα πιάτα ψαριών χρεώνονται ανά γραμμάριο, αλλά αυτό δεν αναφέρεται πουθενά».

    Σε απάντηση σε μια άλλη κριτική ενός πελάτη με τίτλο «Απάτη, απάτη, απάτη», το εστιατόριο απάντησε: «Τίποτα δεν σερβίρεται χωρίς προηγούμενη και ρητή συγκατάθεση του πελάτη. Ο ισχυρισμός σας δεν είναι ακριβής. Οι σερβιτόροι μας ρωτούν πάντα εάν οι πελάτες μας επιθυμούν να παραγγείλουν νερό ή ψωμί. Από την άλλη πλευρά, οι αναφερόμενες τιμές είναι σωστές. Επίσης, ενθαρρύνουμε όλους να είναι προσεκτικοί: οι ειδικές προσφορές περιλαμβάνουν μόνο τα πιάτα και τα ποτά που καθορίζονται και όλα τα πρόσθετα στοιχεία που παραγγέλλονται χρεώνονται κανονικά, όπως αναφέρεται στο μενού. Σας παρακαλώ να ανακαλέσετε τον προσβλητικό όρο «απάτη». Δεν κάναμε τίποτα που να το δικαιολογεί αυτό».



    ΣΧΟΛΙΑ