• Οικονομία

    Μύκονος: Αιφνιδιαστικός έλεγχος της εφορίας στο μαγαζί που χρέωσε 836 ευρώ τα καλαμαράκια

    • NewsRoom

    Μύκονος, το «Νησί των Ανέμων»


    Η αποκάλυψη για τα καλαμαράκια που πλήρωσε «χρυσά» ένας Αμερικανός τουρίστας στην παραλία Πλατύς Γιαλός στη Μύκονο, προκάλεσε την παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών.

    Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο εν λόγω τουρίστας κλήθηκε να πληρώσει 836 ευρώ για καλαμάρια, έξι μπύρες και τρεις σαλάτες, γράφοντας σε κριτική του ότι το προσωπικό στο παραθαλάσσιο εστιατόριο του νησιού αρνήθηκε να του δώσει τιμοκατάλογο πριν από την παραγγελία.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι κάποιοι Μυκονιάτες προέτρεψαν τον τουρίστα να καταγγείλει το περιστατικό στο Α.Τ. Μυκόνου, όμως, όταν πήγε εκεί, οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι έπρεπε να τους είχε καλέσει επιτόπου, ώστε να είχαν πιθανότητες να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. O ιδιοκτήτης του καταστήματος, μιλώντας σε μέσο ενημέρωσης, εξέφρασε διαφορετική άποψη και ισχυρίστηκε ότι οι σερβιτόροι του είχαν προμηθεύσει με τιμοκαταλόγους την παρέα των Αμερικανών τουριστών.

    Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ώρες πέντε άνδρες και μια γυναίκα έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο των φορολογικών αρχείων της επιχείρησης. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούσαν ελέγχους στη Μύκονο και διαφορετικά κλιμάκια από Αθήνα και Κρήτη, αλλά και από την τοπική Εφορία.

    Στα χέρια τους είχαν τόσο το επίμαχο δελτίο παραγγελίας, που ανάρτησε ο Αμερικανός τουρίστας από το Μπρούκλιν, όσο και άλλα δελτία παραγγελίας που είχαν αναρτήσει μέρες πριν και άλλοι πελάτες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις υψηλές τιμές, ενώ παράλληλα κατήγγειλαν ότι είχαν πέσει θύματα παραπλάνησης από τους υπάλληλους του εστιατορίου.

    Το κλιμάκιο της Εφορίας αφαίρεσε από το μαγαζί  τους σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές και την ταμειακή μηχανή, προκειμένου να διασταυρώσουν αν ο καταστηματάρχης είχε φροντίσει να κόψει τις αποδείξεις που αντιστοιχούν στα δελτία παραγγελίας που έχουν αναρτήσει οι δυσαρεστημένοι πελάτες.

    Μάλιστα, ο τουρίστας φέρεται να πλήρωσε με την πιστωτική του κάρτα μέσω POS χωρίς να κοπεί η προβλεπόμενη από τη φορολογική νομοθεσία απόδειξη λιανικής πώλησης, κάτι που συνιστά αδίκημα φοροδιαφυγής.



    ΣΧΟΛΙΑ