• Κοινωνία

    Μπες – βγες ο Ρουβίκωνας στη Φιλοσοφική-Ανακατέλαβε το… στέκι του!

    • NewsRoom
    Ρουβίκωνας

    Ρουβίκωνας


    Μπαινοβγαίνει ο Ρουβίκωνας ανενόχλητος στη Φιλοσοφική σχολή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της ομάδας βρέθηκαν στο κτίριο και μπήκαν ξανά στην αίθουσα 516 όπου έχουν καταλάβει από την προηγούμενη εβδομάδα ως στέκι τους για να διαδίδουν τις ιδέες τους.

    Προηγουμένως οι καθηγητές πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί, ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στο γραφείο 516 της Φιλοσοφικής σχολής, το οποίο έχει καταληφθεί από την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν τα μέλη της να εισέλθουν στον χώρο.

    Ο Ρουβίκωνας έχει ανακοινώσει ότι κάθε Τετάρτη, μέλη του θα βρίσκονται στη Φιλοσοφική σχολή για να ενημερώνουν τους φοιτητές σχετικά με τη δράση και τις ιδέες τους.

    Ωστόσο, οι καθηγητές που έστησαν την ανθρώπινη αλυσίδα, βρήκαν μπροστά τους φοιτητές οι οποίοι φαίνεται να είναι ομοϊδεάτες του Ρουβίκωνα ή έστω να μην ενοχλούνται από την παρουσία του με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

    Συγκεκριμένα, ακούστηκε ακόμη και η απειλή από τους φοιτητές, ότι θα «θα περάσουν από πάνω» από τους καθηγητές αν εκείνοι δεν απομακρυνθούν.

    Η κίνηση των καθηγητών κρίνεται συμβολική, όπως ανέφερε η Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Ελένη Καραμαλέγκου και οι καθηγητές αναμενόταν να αποχωρήσουν.

    Νωρίτερα, με ανακοίνωση από την Κοσμητεία της Φιλοσοφίας έγινε γνωστό ότι απομακρύνθηκαν από το «στέκι» τους τα μέλη του Ρουβίκωνα και η αίθουσα 516 δόθηκε και πάλι προς χρήση στην Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

    «Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της» σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία συνοδεύεται και από φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται ο χώρος που βρίσκονταν τις προηγούμενες ημέρες τα μέλη του Ρουβίκωνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πεδίο μάχης η Φιλοσοφική: Αντιεξουσιαστές επιχειρούν ανακατάληψη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αναβρασμός στο ΕΚΠΑ: Να αποχωρήσει ο Ρουβίκωνας από τη Φιλοσοφική ζητά η Πρυτανεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φοιτητές εγκλώβισαν 30 καθηγητές στην αίθουσα της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ