• Κοινωνία

    Μουσείο Λούβρου: Άνδρας μεταμφιεσμένος σε γυναίκα πέταξε τούρτα στη Μόνα Λίζα

    • NewsRoom
    Έριξαν τούρτα στη Μόνα Λίζα

    Έριξαν τούρτα στη Μόνα Λίζα


    Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Μουσείο του Λούβρου, όταν ένας άνδρας μεταμφιεσμένος σε γυναίκα πέταξε και πασάλειψε με τούρτα τη Μόνα Λίζα, το διασημότερο έκθεμα στο παριζιάνικο μουσείο.

    Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ο άνδρας μπήκε στην αίθουσα με αναπηρικό καροτσάκι, φορώντας περούκα. Ξαφνικά σηκώθηκε και έριξε το γλυκό στο σπουδαίο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

    Ο δράστης είναι ακτιβιστής κατά της κλιματικής αλλαγής.

    Εικόνες και βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου μέσα από τα social media δείχνουν τον διάσημο πίνακα «λερωμένο» με σαντιγί.

    Ωστόσο, ο πίνακας προστατεύεται από αλεξίσφαιρο γυαλί και έτσι το πιο διάσημο έργο τέχνης του Λεονάρντο ντα Βίντσι εντελώς άθικτο από την ενέργειά του.

    Άμεσα οι άνδρες ασφαλείας του μουσείου τον απομάκρυναν από το σημείο.

    Ο πίνακας, που φιλοτεχνήθηκε μεταξύ 1503 και 1519 από τον ντα Βίντσι, είναι η πιο πολυσύχναστη αίθουσα του Λούβρου, με πλήθος τουριστών να καθημερινά να σπεύδουν προκειμένου να τον δουν από κοντά.

    Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μόνα Λίζα γίνεται στόχος βανδάλων. Το μακρινό 1956, το κάτω μέρος του αριστουργήματος υπέστη σοβαρές ζημιές όταν ένας βάνδαλος περιέλουσε τον πίνακα με οξύ, σύμφωνα με την Daily Art.

    Διαβάστε επίσης:

    Μια Γαλλίδα Μόνα Λίζα σε δημοπρασία – Έργο του 1600

    Αυτά είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα που υπάρχουν σε ξένα μουσεία, πλην του Βρετανικού, μπορούν να επιστρέψουν;

    Η μπλε «Όαση» του Ίβ Σεν Λοράν στο Μαρόκο – Πωλείται για 4 εκατομμύρια



    ΣΧΟΛΙΑ