ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Καραβοστάσι, του δήμου Μονεμβασίας, στην Λακωνία.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 72 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων και 21 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού οκτώ αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τραχείλης, «έχει καεί όλο το βουνό πάνω από το Καραβοστάσι, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε απώλειες ανθρώπων, ενώ τα σπίτια τα γλιτώσαμε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η πυρκαγιά είναι πολύ δύσκολη, διότι η κατεύθυνση του ανέμου έχει αλλάξει τουλάχιστον δύο φορές».
Επίσης, ο Ηρακλής Τραχείλης σημείωσε ότι «η φωτιά έχει προκαλέσει μέχρι τώρα ζημιές σε κήπους σπιτιών και σε δενδρώδεις καλλιέργειες».
Διαβάστε επίσης
e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας υπηρεσιών Μητρώου λόγω μετάπτωσης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Χάγη την Τρίτη για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τα ξενοδοχεία του Λιονέλ Μέσι στη Meliá Hotels International
- Κεραμέως: Θα υπερασπιστούμε το ν/σ μέχρι κεραίας γιατί στηρίζει τους εργαζόμενους – Την απόσυρσή του ζήτησε η αντιπολίτευση
- Τρία σημαντικά έργα ανάπλασης ύψους €23,9 εκατ. σε Άνω Λιόσια και Ζωφριά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής
- Σε τροχιά ύφεσης η ευρωπαϊκή ένδυση στο εξάμηνο – Ανθεκτικές μόνο οι εισαγωγές
