• Κοινωνία

    Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Όλα όσα έγιναν στη Μητρόπολη (photos)

    • NewsRoom


    Το μνημόσυνο για τις σαράντα ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τελέστηκε σήμερα στην Μητρόπολη Αθηνών.

    Ο κόσμος που βρέθηκε έξω από την Μητρόπολη, χειροκρότησε την οικογένεια του τέως βασιλιά της Ελλάδος, κατά την άφιξη αλλά και κατά την έξοδό τους από την Μητρόπολη.

    Υπό αυστηρά μέτρα, παρουσία αστυνομικής δύναμης και με την τήρηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι προσκεκλημένοι προσήλθαν στη Μητρόπολη Αθηνών με πουλμανάκια από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

    Λίγο μετά τις 11:00 έφτασαν στη Μητρόπολη Αθηνών τα μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου, η σύζυγός του Άννα Μαρία, τα παιδιά Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα μετά συζύγων.

    Στην εκκλησία βρέθηκαν, επίσης, η αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Σοφία, ενώ τα εγγόνια αυτή τη φορά δεν ταξίδεψαν στην Ελλάδα.

    Μετά την ολοκλήρωση του μνημόσυνου η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στάθηκε στα σκαλία της Μητρόπολης και χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους έξω από τον ιερό ναό.

    Παρόντες ήταν και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, επιχειρηματίες και πολιτικοί.

    Μεταξύ αυτών, η Φάνη Πάλη Πετραλιά, ο Νότης Μηταράκης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Μάκης Βορίδης, ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

    Η κυκλοφορία στην Μητροπόλεως είχε διακοπεί από την πλατεία Συντάγματος προκειμένου να γίνει με ομαλό τρόπο η προσέλευση των περίπου 250 ατόμων που έδωσαν το «παρών» στην τελετή.

    Μετά το τέλος του μνημοσύνου οικογένεια και καλεσμένοι μεταφέρθηκαν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το συνηθισμένο καφέ και τα συλλυπητήρια ενώ το πρωί της Κυριακής η οικογένεια θα βρεθεί στο Τατόι για ένα τρισάγιο πάνω από τον τάφο του τέως βασιλιά.

    Δείτε φωτογραφίες:

    Η σύζυγος του Άννα- Μαρία (Α) με το γιό τους Παύλο (2Α) αποχωρούν μετά το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
    Η σύζυγος του Άννα- Μαρία (3Α) με το γιό τους Παύλο (3Δ) και μέλη της οικογένειας αποχωρούν μετά το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

    Οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Σοφία (Δ) και Ειρήνη (2Α) και η κόρη της πρώην βασίλισσας της Ισπανίας Σοφίας Έλενα (Α) προσέρχονται για το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
    Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης προσέρχεται για το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
    Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου προσέρχονται για το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

     

    Διαβάστε επίσης:

    Ολοκληρώθηκε το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Μητρόπολη Αθηνών (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ