• Κοινωνία

    Μητροπολίτης Κοζάνης: Να κάνετε το εμβόλιο και αφήστε κάποιους φανατικούς κληρικούς και λαϊκούς

    • NewsRoom


    Κάλεσμα στους πιστούς να κάνουν το εμβόλιο κατά της πανδημίας, αφήνοντας στην άκρη τους «ζηλωτές», κληρικούς και λαϊκούς, που καλούν προς το αντίθετο απηύθυνε ο  Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος , μιλώντας από τον άμβωνα στην θεία λειτουργία του Αγίου Βασιλείου, από το Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης.

    «Ο άνθρωπος παραμορφώθηκε, όχι από ήθος και αξία, όχι από γραμματικές γνώσεις, αλλά από απαξίωση του ίδιου του εαυτού ως εικόνα του Θεού, από τις αξίες, τα ιδανικά. Ευχόμαστε να λυτρωθούμε από την πανδημία.

    Πώς όμως θα μας απαλλάξει ο Θεός, αφού τα μυαλά μας είναι στα ρεβεγιόν, τις διασκεδάσεις, σε ό, τι έχει σχέση με αυτό που αυξάνει το κακό; Η διασκέδαση είναι επιτρεπτά, αλλά όταν είναι με μέτρο και ανάλογα με την περίσταση. Εμείς θέλουμε να είμαστε πάνω από τους επιστήμονες.

    Να κάνετε το εμβόλιο και αφήστε κάποιους φανατικούς κληρικούς και λαϊκούς, τους λεγόμενους ζηλωτές.

    Ο Θεός είπε δια της σοφίας Σειράχ να ακούμε την επιστημονική κοινότητα. Αν δεν πιστεύει στο Θεό η επιστημονική κοινότητα είναι δικό της πρόβλημα, αλλά αυτά που μας λέει είναι σωστά. Αυτός ο χρόνος να είναι ειρηνικός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης.



    ΣΧΟΛΙΑ