• Κοινωνία

    Μύκονος: Στο επίκεντρο των ξένων ΜΜΕ το lockdown


    Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχουν προκαλέσει τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο, μετά την έξαρση των κρουσμάτων στο νησί. Διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τις εξελίξεις από το κοσμοπολίτικο νησί, που μπήκε σε μίνι καραντίνα στην “καρδιά” του καλοκαιριού.

    Καθώς η Μύκονος αποτελεί δημοφιλή προορισμό παγκοσμίως, τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης έχουν αφιερώσει εκτενή ρεπορτάζ για το lockdown του νησιού.

    Reuters: “Το φημισμένο νησί των πάρτι σωπαίνει”

    εν υπήρχε μουσική και χορός στο φημισμένο νησί της Μυκόνου την Κυριακή, καθώς οι νέοι κανόνες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 ώθησαν τους τουρίστες να ακυρώσουν τις διακοπές τους και άφησαν τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εξοργισμένους», αναφέρει το Reuters σε ανταπόκριση από τη Μύκονο.

    Sky News: “Απαγορεύει τη μουσική η Μύκονος”

    Το Sky News, σημειώνει από την πλευρά του πως η Ελλάδα παραμένει στην πορτοκαλί λίστα της Βρετανίας. Επιπλέον, σχολιάζει μεταξύ άλλων, πως αυτοί που έχουν απογοητευτεί περισσότερο είναι οι παίκτες της Εθνικής ομάδας που προσφάτως διασκέδαζαν στο νησί.

    Xinhua: “Στα πάρτι οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων”

    Το Κινεζικό πρακτορείο, σημειώνει πως η Μύκονος όπως και η Σαντορίνη, Κρήτη, Πάρος και Ιός είναι αντιμέτωπες με μια εκρηκτική άνοδο των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Τονίζει πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε ανακοίνωση του υπογράμμισε πως μόλις σε μια εβδομάδα από τις 7 Ιουλίου έως τις 14 από 77 κρούσματα έφτασαν στα 318 τα κρούσματα στη Μύκονο. Η αύξηση όπως εξηγεί το κινεζικό πρακτορείο, οφείλεται στα πάρτι που συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμο σε συνδυασμό με τη νέα μετάλλαξη Δέλτα.

    The Times of Israel: “Το Ισραήλ αναμένεται να προσθέσει την Ελλάδα στη λίστα των χωρών που απαιτείται καραντίνα”

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, “το Ισραήλ αναμένεται να προσθέσει την Ελλάδα στον κατάλογο των χωρών που απαιτούν πλήρη καραντίνα για όσους εισέρχονται στη χώρα”

    Η κίνηση εξετάστηκε από αξιωματούχους μετά την αύξηση των ποσοστών μόλυνσης στην Ελλάδα, καθώς και λόγω ορισμένων περιπτώσεων που βρέθηκαν θετικοί, αφότου επέστρεψαν στο Ισραήλ από τη χώρα μας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Μύκονος: Το αδιαχώρητο στα σοκάκια – Πριμοδότηση 150€ για εμβολιασμό προτείνουν οι επιχειρηματίες

    Κορονοϊός: Πρόβλεψη Σαρηγιάννη για 6.500 κρούσματα τον 15Αύγουστο – Τι έγινε στη Μύκονο

    Μύκονος: Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες, έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι – Για ποια άλλα νησιά «χτυπά καμπανάκι»



    ΣΧΟΛΙΑ