• Κοινωνία

    Μύκονος: «Λουκέτο» 48 ωρών από την ΑΑΔΕ στο νέο πολυτελές εστιατόριο COYA – Είχε «ξεχάσει» να κόψει αποδείξεις 4.500 ευρώ

    • NewsRoom


    Την ώρα που η Μύκονος προσπαθεί να συνέλθει από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, με τα διάσημα μαγαζιά της να υποχρεώνονται να κλείνουν από τις 12 τα μεσάνυχτα και οι παραβάτες να αντιμετωπίζουν πρόστιμα και αυστηρές ποινές, μια διαφορετική περίπτωση παραβίασης των κανόνων, αυτή τη φορά των φορολογικών, με τις ίδιες βαριές συνέπειες όμως, προκάλεσε σχόλια στο νησί των ανέμων.

    To διάσημο Περουβιανό ρεστοράν Coya αποφάσισε το περασμένο Ιούνιο να ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο στην Ελλάδα, στα Ματαγιάννια στη Μύκονο. «Το να φέρουμε το COYA στην Ελλάδα, έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον πλανήτη, είναι κάτι που ανέκαθεν μας συνάρπαζε. Το COYA Mykonos θα δώσει ώθηση και ενέργεια και θα προκαλέσει ενθουσιασμό σε ολόκληρη την οικογένεια του COYA, ενώ αποτελεί και ένα προσεκτικό βήμα στο σχέδιο εξάπλωσης του Ομίλου», είχε δηλώσει ο Oliver Flamant, CEO του COYM

    Δύο μήνες μετά, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ αποφάσισαν να «τιμήσουν» το νέο κατάστημα, κάνοντας μια από τις καθιερωμένες εξορμήσεις τους στα τουριστικά νησιά και τα πολυτελή του καταστήματα. Όπως φαίνεται όμως, οι υπεύθυνοι του Coya της Μυκόνου είχαν «ξεχάσει» να κόψουν αποδείξεις συνολικού ύψους 4.500 ευρώ, με αποτέλεσμα οι ελεγκτές να επιβάλουν τη σφράγιση του καταστήματος για 48 ώρες, μέχρι και την Κυριακή.

    Το προβλεπόμενο πρόστιμο δεν έχει ακόμη καθοριστεί αφού το κλιμάκιο των ελεγκτών μετά την συγκεκριμένη παράβαση ζήτησε να ελέγξει σε βάθος τα λογιστικά βιβλία της επιχείρησης τις επόμενες ημέρες.



    ΣΧΟΛΙΑ