• Κοινωνία

    Μύκονος: Αφιέρωμα του Euronews «γιατί είναι πολύ περισσότερο από ένα νησί για πάρτι»

    • NewsRoom
    Εκτενές αφιέρωμα για τις ομορφιές της Μυκόνου

    Εκτενές αφιέρωμα για τις ομορφιές της Μυκόνου


    Ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «Μαθήματα πεζοπορίας και μαγειρικής: Γιατί η Μύκονος είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα νησί για πάρτι», έκανε το Euronews πριν από λίγες ημέρες αναδεικνύοντας τις «κρυφές» εμπειρίες που μπορεί να έχουν οι επισκέπτες, μακριά από τα φώτα και τη λάμψη.

    «Κάντε το ταξίδι σας στη Μύκονο πιο βιώσιμο… ταξιδεύοντας σε εποχές, όπως το φθινόπωρο και ανταμειφθείτε με μια εμπειρία από την πραγματική, άγρια πλευρά του νησιού», αναφέρει το Euronews.

    Και προσθέτει: «Το κυκλαδίτικο hotspot είναι γνωστό για τα πολυσύχναστα παραλιακά κλαμπ με βακχικές γιορτές και τα πολυσύχναστα, ασβεστωμένα κέντρα της πόλης. Αλλά πολλοί ντόπιοι κάτοικοι και επιχειρήσεις στον κλάδο της φιλοξενίας θέλουν να αλλάξουν την εμφάνιση του τουρισμού στο νησί τους».

    Αναφέρει το αφιέρωμα ότι το καλοκαίρι έγινε πρωτοσέλιδο για τις υψηλές τιμές στις ξαπλώστες και τις άλλες ανέσεις του νησιού κι ότι οι κάτοικοι άρχισαν να διαμαρτύρονται για την αδυναμία τους να πάνε σε παραλίες που είχαν κλείσει παράνομα από ιδιοκτήτες κλαμπ.

    «Παραλείψτε τις παραλίες – τα κλαμπ είναι ως επί το πλείστον κλειστά τον Οκτώβριο ούτως ή άλλως – και κατευθυνθείτε προς το αρχαιολογικό αξιοθέατο που κατά ειρωνικό τρόπο έφερε εξαρχής την τουριστική φήμη του νησιού.

    Το νησί της Δήλου, προσβάσιμο μέσω 30 λεπτών με το φέρι από τη Μύκονο, είναι η μυθολογική γενέτειρα των δίδυμων θεών Απόλλωνα και Άρτεμης και ήταν σημαντικός ιερός τόπος στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

    Επισκεφθείτε τον χώρο της UNESCO σήμερα και θα βρείτε ένα νησάκι γεμάτο με ερείπια πολυτελών κατοικιών και μεγαλοπρεπών δημόσιων κτιρίων από τότε που το νησί έγινε βασικό εμπορικό λιμάνι τον 2ο αιώνα π.Χ. Θα βρείτε χαριτωμένα αγάλματα, περίτεχνους ναούς και μωσαϊκά δάπεδα», αναφέρει το αφιέρωμα αποθεώνοντας τη Δήλο.

    Τέλος μιλά για την εμπειρία του αρθρογράφου ο οποίος πέρασε μία ημέρα στην Άνω Μερά όπου υπάρχουν πολλές ταβέρνες σε λογικές τιμές. «Το απόγευμα επισκέφτηκα το μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής του 16ου αιώνα», αναφέρει.

    Επισημαίνεται ότι το αφιέρωμα αυτό πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τη μεγάλη έκθεση WTM στο Λονδίνο, όπου θα έχει ιδιαίτερη και διακριτή συμμετοχή η Μύκονος.

    Διαβάστε επίσης:

    Μύκονος: Νέο σφυρί για την περιουσία του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου

    Στη Μύκονο η Αθηνά Ωνάση (video)

    Τουρισμός: Αύξηση στον τζίρο καταλυμάτων και εστίασης – Στους χαμένους η Μύκονος



    ΣΧΟΛΙΑ