• Κοινωνία

    Μυκήνες: Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά – Φόβοι μην περάσει το βουνό

    • NewsRoom

    Μυκήνες


    Σε προληπτική εκκένωση του αρχαιολογικού χώρου στις Μυκήνες στην Αργολίδα προχώρησε η πυροσβεστική μετά από φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, 30 Αυγούστου κοντά στον τάφο του Αγαμέμνονα και συνεχίζει να καίει ακόμα.

    Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος ωστόσο δεν κινδυνεύει, όπως επίσης δεν κινδυνεύουν, προς το παρόν, κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες, με ένα πεζοπόρο τμήμα και 8 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

    Φωτιά στις Μυκήνες, πηγή: Αργολικές ειδήσεις
    Φωτιά στις Μυκήνες, πηγή: Αργολικές ειδήσεις
    Φωτιά στις Μυκήνες, πηγή: Αργολικές ειδήσεις

    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση μέσα σε ρεματιά με κατεύθυνση προς Προσύμνη και το στοίχημα της Πυροσβεστικής είναι να μην περάσει το βουνό. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της ιστοσελίδας Argonafplia, σε παρακείμενο του αρχαιολογικού χώρου μαντρί βρίσκονται 4-5 εγκλωβισμένοι πολίτες.

    Για τη φωτιά έχει ενημερωθεί η πολιτική προστασία του Δήμου Άργους Μυκηνών, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο.

    Δείτε το βίντεο από την φωτιά στις Μυκήνες:



    ΣΧΟΛΙΑ