• Κοινωνία

    Meteo: Ανεβαίνει το θερμόμετρο από Κυριακή μέχρι και το τέλος του μήνα


    Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας από σήμερα έως τουλάχιστον το τέλος του μήνα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    Με βάση τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία, η Κυριακή 28 Ιουλίου αναμένεται να είναι η θερμότερη ημέρα. Μάλιστα, νέα άνοδο ενδέχεται να σημειώσει η θερμοκρασία στη χώρα μας από την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

    Αύριο αναμένονται ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, που κατά τόπους θα συνδυάζονται με έντονη αίσθηση δυσφορίας. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, δίνοντας πρόσκαιρες βροχές και ενδεχομένως λίγες σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια ορεινά και στη συνέχεια στα βορειοδυτικά ορεινά.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 17 έως 36, στην Ήπειρο από 18 έως 36 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 39 και πιθανόν τοπικά στη Θεσσαλία 40 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 38 και πιθανόν τοπικά 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 31 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 34 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 29 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα βορειοδυτικά πελάγη όπου θα πνέουν νότιοι εντάσεων 4 με 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ.

    Στην Αττική αναμένεται να επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη, με τοπικά αυξημένη αίσθηση δυσφορίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, ενώ σχετικά αυξημένη θα είναι η αίσθηση δυσφορίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και τις θερμές ώρες τηsς ημέρας μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ