• Κοινωνία

    Μεσσηνία: Νέα φωτιά στην Άνθεια Καλαμάτας

    • NewsRoom
    πυροσβεστική

    (φωτογραφία αρχείου)


    Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση με τις φωτιές στη Μεσσηνία», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, αφού, όπως είπε, «αργά το απόγευμα εκδηλώθηκαν δύο νέες φωτιές, στις περιοχές Μουζάκι και Άνθεια».

    Σχετικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στη Μέλπεια, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τις μεσημβρινές ώρες το πύρινο μέτωπο κινήθηκε ανατολικά και έφθασε στην κοινότητα Καρνάσι».

    Όπως προσέθεσε, «η φωτιά πέρασε μέσα από την κοινότητα, προκαλώντας ζημιές, αλλά ήταν καταλυτική η επέμβαση ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου που πραγματοποιούσε συνεχείς ρίψεις, αφού εφοδιαζόταν πολύ γρήγορα με νερό».

    Νωρίτερα η φωτιά πέρασε και στον νομό Αρκαδίας, έχοντας ήδη δοθεί εντολές για προληπτικές εκκενώσεις χωριών στην Μεγαλόπολη.

    Νέα φωτιά στην Άνθεια Καλαμάτας

    Νέο μέτωπο μαίνεται στην Άνθεια του Δήμου Καλαμάτας. Η φωτιά ξέσπασε στις 18:45 ανατολικά της Άνθειας, στις πρόποδες του λόφου “Ελληνικά” και ήδη έχουν γίνει ρίψεις από αέρος ενώ στη σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Δήμου Καλαμάτας με υδροφόρες κι εθελοντές.

    Η φωτιά έχει πάρει πορεία προς τον αρχαιολογικό χώρο ενώ απειλεί τα σπίτια του χωριού.  Ήδη υπάρχουν ετοιμασίες για προληπτική εκκένωση του Γαρδικίου.

    Διαβάστε επίσης

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και η νύχτα που έρχεται είναι απειλητική
    Πυρκαγιά στα Γρεβενά: Ολοκληρώθηκε η εκκένωση 6 οικισμών
    Φωτιά στη Βόρεια Αττική: Στην Εθνική Οδό οι φλόγες – Τραυματίστηκε πυροσβέστης – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ