• Κοινωνία

    Μενίδι: Εξουδετερώθηκε η χειροβομβίδα που βρέθηκε δίπλα σε Δημοτικό Γυμναστήριο

    • NewsRoom


    Χωρίς περαιτέρω προβλήματα αντιμετωπίστηκε το ζήτημα που προέκυψε με την ανεύρεση χειροβομβίδας δίπλα στο 1ο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Αχαρνών (Μενιδίου), όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

    Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να συνδράμουν οι στρατιωτικές δυνάμεις που ανέλαβαν την επιχείρηση.

    Στο σημείο βρέθηκαν τόσο ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την Πολιτική Προστασία κ. Γιώργος Σιδηρόπουλος που επέβλεπαν την αντιμετώπιση του περιστατικού.

    Αναλυτικότερα τις πρωινές ώρες της 21ης Σεπτεμβρίου, εντοπίσθηκε από ιδιώτη χειροβομβίδα στον προαύλιο χώρο του 1ου κλειστού γυμναστηρίου Αχαρνών.

    Η κινητοποίηση τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της Αστυνομίας ήταν άμεση και εκκενώθηκε τόσο το κλειστό γυμναστήριο όσο και οι γύρω δρόμοι.

    Η αστυνομία που κλήθηκε στο περιστατικό αφού διαπίστωσε ότι πρόκειται για πολεμικό υλικό, αιτήθηκε τη συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού του ΓΕΣ.

    Άμεσα, μετέβησαν στο σημείο Ειδικοί EOD του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς, οι οποίοι αφού έλαβαν υπόψη τους την ασφάλεια των πολιτών και εγκαταστάσεων, αναγνώρισαν, εξουδετέρωσαν, περισυνέλεξαν και στη συνέχεια κατέστρεψαν Βρετανική χειροβομβίδα τύπου MILLS No36 Β ΠΠ σε Πεδίο Βολής της περιοχής.

    Ο Δήμος ευχαριστεί θερμά το ΓΕΣ και το Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπέδιων Ξηράς για την άμεση κινητοποίηση αφού καθημερινώς συρρέουν πλήθος παιδιών και δημοτών μας στο σημείο αυτό.



    ΣΧΟΛΙΑ