• Κοινωνία

    Μεγάλη μπάζα διαρρηκτών: Άρπαξαν 500.000 ευρώ από διαμέρισμα κοντά στη Βουλή

    • NewsRoom


    Το δυσθεώρητο ποσό των 500.000 ευρώ απέδωσε στους κακοποιούς διάρρηξη που σημειώθηκε προ μερικών ημερών σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.

    Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες λείες σε επιδρομές σε σπίτια, τα τελευταία χρόνια κι η οποία αντιστοιχεί σε ποσά που μπορεί να προέλθουν από 15-20 ληστρικές επιθέσεις σε τράπεζες. Κι είναι δείγμα ότι την εποχή της κρίσης και στο τραπεζικό σύστημα αλλά και τη περίοδο των εξαντλητικών ελέγχων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, χιλιάδες πολίτες προτίμησαν να κρύψουν μεγάλα χρηματικά ποσά στα επονομαζόμενα «σεντούκια» των σπιτιών.

    Ένα εντυπωσιακό συμβάν με μεγάλο παρασκήνιο, που δεν δημοσιοποιήθηκε, κι αποκαλύπτει το lawandorder.gr ε πολλές από τις εφόδους των κακοποιών σε σπίτια της Αθήνας να διευκολύνονται από τις προβληματικές επικοινωνίες της ΕΛ.ΑΣ. με αναλογικούς ασυρμάτους (το νέο ψηφιακό σύστημα παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα) και τις οποίες παρακολουθούν οι κακοποιοί με τους δικούς τους ασυρμάτους. Κι έτσι μπορεί να εξαφανίζονται έγκαιρα όταν
    υπάρχει κινητοποίηση αστυνομικών.

    Η αρπαγή των 500.000 ευρώ σημειώθηκε στα τέλη Μαρτίου σε διαμέρισμα πολυκατοικίας κοντά στο κτίριο της Βουλής, το οποίο λειτουργούσε σαν άτυπο μικρό γραφείο, ενός συνταξιούχου ηλικίας περίπου 80 ετών που είχε κατασκευαστική εταιρεία. Ο ένας ή οι περισσότεροι διαρρήκτες παραβίασαν την πόρτα του διαμερίσματος και εισέβαλαν σε αυτό.

    Μετά τη σύντομη έρευνα κατευθύνθηκαν στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού όπου κρύβονταν τα 500.000 ευρώ. Άρπαξαν τον θησαυρό κι εξαφανίσθηκαν.

    Ο 80χρονος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ανέφερε ότι είχε να επισκεφθεί το διαμέρισμα 4-5 ημέρες κι έτσι δεν έχει προσδιορισθεί ο ακριβής χρόνος της επιδρομής.

    Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναρωτήθηκαν αν οι εισβολείς είχαν ενημέρωση για το χρηματοκιβώτιο και το ποσό που υπέκρυπτε ή βρέθηκαν συμπτωματικά μπροστά στον «θησαυρό».

    Εστιάσαν το ενδιαφέρον τους στο χρηματοκιβώτιο που δεν ήταν παραβιασμένο, χωρίς όμως να διευκρινίσουν αν το είχε αφήσει ανοικτό ο ιδιοκτήτης του. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν ρωτήσει τον ηλικιωμένο που ζούσε μόνος για τα άτομα που τυχόν γνώριζαν την ύπαρξη του εν λόγω χρηματικού ποσού, χωρίς όμως να δημιουργηθεί κύκλος υπόπτων. Έρευνα πραγματοποιείται και σε κάμερες που βρίσκονται γύρω από το σημείο της διάρρηξης.

    Σημειώνεται ότι στη μεγάλη δικογραφία που είχε συντάξει το 2016 η ΕΛ.ΑΣ. για τη «μαφία των Ρομά», που είχαν προχωρήσει σε περισσότερες από 1.000 διαρρήξεις, συμπεριλαμβάνονταν και στοιχεία για μια διάρρηξη-«μαμούθ», που σημειώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 σε κατοικία στη Γλυφάδα όπου διαμένει 78χρονος πρώην αξιωματικός του Ναυτικού που ασχολούνταν και με το εμπόριο σκαφών και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

    Η λεία αυτής της εφόδου στο σπίτι ανήλθε σε 400.000 ευρώ από μια τραπεζική θυρίδα. Και σε εκείνη την περίπτωση οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζήτησαν την τυχόν «εσωτερική» πληροφόρηση που είχαν οι δράστες κι είχαν υποψίες για έναν πρώην πελάτη του 78χρονου. Πάντως από αυτήν τη διάρρηξη προέκυψαν εσωτερικές συγκρούσεις στη μαφία των Ρομά, γιατί οι κλέφτες του σπιτιού φέρεται να απέκρυψαν το ύψος της λείας και να παρακράτησαν μεγάλο χρηματικό ποσό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Γαλάτσι με λεία 300.000 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένοπλη ληστεία στα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» στη Λένορμαν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Περίεργη ληστεία σε ναυτιλιακή εταιρεία στο Μαρούσι



    ΣΧΟΛΙΑ