• Κοινωνία

    Μεγάλη φωτιά στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά (φωτογραφίες)


    Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο κέντρο του Πειραιά, στο κτίριο που στεγάζεται το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, επί της Γούναρη.

    Άμεσα στο σημείο έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ οι ζημιές είναι εκτεταμένες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από το μαγαζί στο ισόγειο και επεκτάθηκε γρήγορα.

    Σε όλο τον Πειραιά σηκώθηκε σύννεφο μαύρου καπνού που έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

    Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς διεξάγει η πυροσβεστική.

    H ανακοίνωση από το Πρωτοδικείο Πειραιά

    Σήμερα το πρωί (Κυριακή 2.4.2023) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην πολυκατοικία στην οποία στεγάζεται, μεταξύ άλλων γραφείων, υπηρεσιών και εμπορικών καταστημάτων το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, επί της οδού Δημητρίου Γούναρη αρ. 31-33 στον Πειραιά. Η φωτιά φαίνεται να ξέσπασε σε ευρισκόμενο εντός στοάς ισόγειο κατάστημα πώλησης χρωμάτων της παραπάνω πολυκατοικίας, δηλαδή σε χώρο όπου αποθηκεύονται άκρως εύφλεκτα υλικά. Δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας έσπευσαν στο σημείο και εξακολουθούν να επιχειρούν, ώστε να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο και να μη επεκταθεί στα άνωθεν του ισογείου και στα πέριξ της πολυκατοικίας διαμερίσματα. Ωστόσο, τοξικές αναθυμιάσεις και πυκνοί καπνοί έχουν γεμίσει τους λοιπούς χώρους του κτιρίου, καθιστώντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Επισημαίνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο κτίριο παραδίδεται στις φλόγες (η πρώτη ήταν κατά τη δεκαετία του 1980) και ότι προ τριών μηνών περίπου είχε σημειωθεί διάρρηξη του κτιρίου, κατά την οποία παραβιάσθηκαν 7 πόρτες γραφείων, μεταξύ των οποίων το αρχείο του Δικαστηρίου, το computer room και γραφεία Προέδρων, ενώ εκλάπησαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακοί υπολογιστές που ανήκουν σε δικαστές και πιθανόν περιέχουν αρχεία που σχετίζονται με εκκρεμείς υποθέσεις.

    Το σημερινό θλιβερό γεγονός, που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη, φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας και την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου κτιρίου και καθιστά άκρως επιτακτική την ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά. Ήταν τυχαίο και ευτυχές ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ημέρα μη εργάσιμη, κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα και το Δικαστήριο είναι κλειστά. Ευχόμαστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Δικαστηρίου και να μην θρηνήσουμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών ή την πρόκληση σωματικών βλαβών στο προσωπικό του Δικαστηρίου, σε δικηγόρους και πολίτες. Στο χώρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά βρέθηκε άμεσα ο Προϊστάμενος του Δικαστηρίου, κ. Δήμος Χρυσός, Εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων. Το κτίριο και οι υπηρεσίες του Δικαστηρίου αναμένεται να παραμείνουν κλειστές μέχρι να αξιολογηθεί το μέγεθος της ζημιάς.



    ΣΧΟΛΙΑ