Ναυτιλία

ΠΕΝΕΝ: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

πλοία - απεργία - πνο


Ξεκίνησε και εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία η 24ωρη Πανελλαδική απεργία των Ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών, η απεργία και αυτή όπως και οι προηγούμενες 3/6 και 10/6, μετά από προσφυγή του ΣΕΕΝ στο Πρωτοδικείο Πειραιά κηρύχθηκε παράνομη….

«Το γεγονός αυτό αποδείχνει την άμεση εμπλοκή των δικαστηρίων και των αποφάσεών τους στην κατεύθυνση στοχοποίησης και ποινικοποίησης των δίκαιων εργατικών διεκδικήσεων που στρέφονται ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Αυτή την φορά η άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης προς τις δικαστικές αρχές βρήκε και πάλι ευήκοα ώτα με αποτέλεσμα οι απεργίες που είχαν ανακοινωθεί στην μέση εκπαίδευση και τα ΜΜΜ να κηρυχθούν συλλήβδην ως παράνομες…

Η μεθόδευση αυτή αποτελεί δείγμα γραφής για την επόμενη μέρα εάν ψηφιστεί το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό τερατούργημα πώς η κυβέρνηση θα αντιμετωπίζει συνολικά τις εργατικές διεκδικήσεις και πρωτίστως το κορυφαίο δικαίωμα της απεργίας», αναφέρει η ΠΕΝΕΝ.

Συνεχίζει ότι «όπως και στην απεργία στις 10 Ιούνη έτσι και στην σημερινή κυβέρνηση – ΥΕΝ – εφοπλιστές δεν προχώρησαν στον σχεδιασμό έκδοσης εισιτηρίων και της μετακίνησης των οδηγών Φ/Γ και Ι.Χ αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ιδιαίτερη παρουσία του επιβατηγού κοινού στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα απόπειρα υπονόμευσης της απεργίας μας από πλευράς των εφοπλιστών σε πλοία της γραμμής Πάτρας – Ιταλίας, όπου εκεί καλούν τους επιβάτες να προσέλθουν στο λιμάνι και τους διαβεβαιώνουν ότι θα γίνουν κανονικά τα δρομολόγια.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας των Σωματείων μας στον Λιμενάρχη (Πάτρας) αυτός δήλωσε ότι αναμένεται να κατέλθει στο λιμάνι ο αρμόδιος εισαγγελέας……

Στα πλαίσια αυτά, η περιφρούρηση της απεργίας ήταν και είναι ισχυρή και μαζική, κυρίως από τις δυνάμεις της ΠΕΝΕΝ και των Σωματείων του ΠΑΜΕ, στο λιμάνι του Πειραιά που αποτελεί και το κέντρο της απεργίας.

Συνεχίζουμε την περιφρούρηση της απεργίας μέχρι την λήξη της στον Πειραιά και σε όλα τα λιμάνια της χώρας».

Διαβάστε ακόμη:

Ναυτεργάτες: Προχωρούν σε απεργία τα σωματεία, παρά την απόφαση του δικαστηρίου

Παράνομη η απεργία των ναυτεργατών

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ