• Κοινωνία

    Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώθηκαν οικισμοί και οικοτροφείο

    • NewsRoom
    Πυροσβέστης επιχειρεί να κατασβέσει φωτιά σε δασική έκταση

    (Φωτογραφία Αρχείου)


    Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή Φέριζας Καλυβίων στην Κερατέα, στα όρια με το Λαύριο, καθώς έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση, κοντά σε σπίτια.

    Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη αυτή την ώρα και απομακρύνθηκαν άμεσα οι κάτοικοι και δεύτερου οικισμού, του «Ολύμπου», καθώς η φωτιά καίει σπίτια.

    Άνδρες της αστυνομίας πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν βρίσκονται πολίτες ακόμη στις οικίες τους ενώ βοηθούν και ηλικιωμένους να απομακρυνθούν από τον οικισμό όπου μαίνεται αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή.

    Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική λίγο πριν τις 13:00 έγινε προληπτική απομάκρυνση ατόμων από τον οικισμό της Φέριζας και εκκενώθηκε ακόμα ένα οικοτροφείο με 30 παιδιά, τα οποία μετεφέρθηκαν στο Grand Resort.

    Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι έχει καεί ένα σπίτι, ωστόσο, όπως τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, έως τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά για καμένα σπίτια στον οικισμό.

    Η Αστυνομία με ηχητικά μηνύματα καλούσε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί και πλησίαζε το βόρειο τμήμα του οικισμού, κυρίως σε οικοπεδικούς χώρους, οι οποίοι ήταν ακαθάριστοι.

    Δεν υπάρχουν αναφορές για εκτεταμένη ζημιά σε σπίτια παρά μόνο σε αυλές και φράκτες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Νωρίτερα, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

    Αυτή την ώρα η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Αναβύσσου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγ. Παντελεήμονος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλύβια.

    Κλειστή είναι αυτή την ώρα και η εθνική οδός Αθηνών – Σουνίου, στο ύψος των Καλυβίων λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή. Οι οδηγοί που φτάνουν στο εν λόγω ύψος κάνουν αναστροφή προς Αθήνα. Παράλληλα, κλειστή είναι και η οδός Παλαιάς Φώκαιας – Σουνίου, με τους οδηγούς να επιστρέφουν στη Νέα Μάκρη.

    Ακόμη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε έκταση με ξερά χόρτα στα Μέγαρα. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αντιμετωπίστηκε αμέσως και δεν εμπνέει ανησυχία.

    Δείτε την ανάρτηση της Πυροσβεστικής στο Twitter:

    Δείτε το βίντεο:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ