• Κοινωνία

    Μεγάλη φωτιά στην Άνω Γλυφάδα – Πνέουν δυνατοί άνεμοι (upd)

    • NewsRoom
    Πυροσβέστης επιχειρεί να κατασβέσει φωτιά σε δασική έκταση

    (Φωτογραφία Αρχείου)


    Μεγάλη φωτιά βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας στην περιοχή Πυρνάρι

    Ενισχύθηκαν τα μέσα πυρόσβεσης στην πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα, η οποία είναι σε εξέλιξη και κατευθύνεται προς το βουνό, από το τέρμα της οδού Μετσόβου απ’ όπου ξεκίνησε.

    Αυτή την ώρα επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», δύο ελικόπτερα (το ένα για συντονισμό και το άλλο για κατάσβεση) και στο έδαφος 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.

    Δείτε βίντεο:

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορεί να απειλούνται, αλλά εξακολουθεί να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

    Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

    Διακοπές κυκλοφορίας

    Εντωμεταξύ, σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς τη θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.



    ΣΧΟΛΙΑ