• Κοινωνία

  Μεγάλη έκρηξη από διαρροή αερίου σε κτίριο στη Μαδρίτη με 17 τραυματίες


  Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής σε τετραώροφο κτίριο στο προάστιο Σαλαμάνκα της Μαδρίτης.

   Από την έκρηξη που προκλήθηκε, πιθανότατα, από διαρροή αερίου, τραυματίστηκαν 17 άτομα, σύμφωνα με την El Pais. Οι πληροφορίες θέλουν τον ένα εκ των τραυματιών να έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο, φέροντας ελαφρά τραύματα.

  Το κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ υπάρχουν πολλές ζημιές και σε σταθμευμένα οχήματα. Στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί, έχουν αναπτυχθεί πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Μαδρίτη, η τοπική υπηρεσία πολιτικής προστασίας και η δημοτική αστυνομία.

  Εκπρόσωπος από τις ομάδες έκτακτης ανάγκης ανέφερε ότι «οι πυροσβέστες προσπαθούν να προσεγγίσουν το διαμέρισμα, στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, με κλίμακα από την πρόσοψη του κτιρίου» και ότι έχουν διασώσει τέσσερα άτομα που βρίσκονταν μέσα. «Αυτή τη στιγμή δίνουν προτεραιότητα στην αναζήτηση πιθανών θυμάτων που μπορεί να βρίσκονται μέσα», προσθέτει η εκπρόσωπος.

   Η δημοτική αστυνομία της Μαδρίτης ρυθμίζει την κυκλοφορία στην περιοχή και έχει αναπτύξει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να καταγράφουν εικόνες από αέρος.

  Διαβάστε επίσης

  Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Οι πυρηνικές απειλές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά

  Ουκρανία: Ο υπουργός Οικονομικών ζητά ένα πλήρες εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο  ΣΧΟΛΙΑ