ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε ειδική επιχείρηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και της διακίνησης απομιμητικών («μαϊμού») προϊόντων, στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ειδών ένδυσης και υπόδησης, πλαστά νομίσματα και όπλα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατασχέθηκαν 10.191 τεμάχια, αξεσουάρ και είδη ένδυσης και υπόδησης (ρούχα, παπούτσια, τσάντες, γυαλιά ηλίου), πολεμικό τυφέκιο, υποπολυβόλο, πιστόλι replica και 2 κυνηγετικές καραμπίνες, 426 φυσίγγια, αλεξίσφαιρο γιλέκο, 5.760 κίβδηλα κέρματα των 2 ευρώ, κλειδιά και σημειώσεις από καταστήματα και το χρηματικό ποσό των 8.750 ευρώ.
Παράλληλα, συνελήφθησαν τρία άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραχάραξης, πλαστογραφίας μετά χρήσεως, αθέμιτου ανταγωνισμού, της νομοθεσίας για τα σήματα και περί όπλων.
Το επιδιωκόμενο όφελος από την πώληση των παράνομων εμπορευμάτων, καθώς και η ζημία των εταιρειών, όπως εκτιμούν πραγματογνώμονες, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Τα κατασχεμένα εμπορεύματα καταστράφηκαν, με μέριμνα των δικαιούχων σηματούχων εταιρειών, σε ειδικές εγκαταστάσεις.
Όσον αφορά τα όπλα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ τα φυσίγγια στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Στρατού για καταστροφή. Επίσης, τα νομίσματα που κατασχέθηκαν απεστάλησαν για εξέταση στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι κίβδηλα, ενώ το χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Οι τρεις συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Φρένο» για έναν χρόνο σε ορισμένες αδασμολόγητες εισαγωγές ζάχαρης
- Χέγκσεθ: Ο αμερικανικός στρατός θα πράξει ενέργειες για την επαναλειτουργία του στενού
- Τραμπ: Ο Πούτιν ίσως βοηθά λίγο το Ιράν – Οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται τη βοήθεια της Ουκρανίας για την αντιμετώπιση των drones
- Κρίση στη Μέση Ανατολή: Ενισχύεται το δολάριο, πιέζεται το ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.