• Κοινωνία

    ΕΛΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης κτηρίων που τελούν υπό κατάληψη από το 2016

    • NewsRoom


    Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, με στόχο την εκκένωση δύο κτηρίων, τα οποία τελούν υπό κατάληψη από το 2016!

    Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα κτήριο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρμελή και Αχαρνών, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από τις 6 το πρωί. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, στο κτήριο, που τελεί υπό κατάληψη από το 2016, υπολογίζεται ότι διαμένουν παράνομα περί τα 130 άτομα. Εκτιμάται ότι η πλειονότητα αυτών είναι αλλοδαποί και οικογένειες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο στεγαζόταν παλαιότερα ένα σχολείο.

    Όπως έχει γίνει γνωστό, στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, γίνονται έρευνες και για ναρκωτικά. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι στο εν λόγω κτήριο έχει σημειωθεί, στο παρελθόν, επεισόδιο με πυροβολισμούς, αλλά και συμπλοκές.

    Επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτηρίων στην Αχαρνών από την ΕΛ.ΑΣ
    Ωστόσο, έρευνες διεξάγονται και σε ένα ακόμη κτήριο, το οποίο βρίσκεται, συγκεκριμένα, στην οδό Αχαρνών 22.

    Πρόκειται για ένα ακόμη κτήριο που τελεί υπό κατάληψη εδώ και αρκετό καιρό. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι το εν λόγω κτήριο συγκαταλέγεται στα 2 από τα 11 κτίρια, για τα οποία έχουν γίνει μηνύσεις για τις καταλήψεις.

    Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, 47 κτίρια συνολικά βρίσκονται υπό κατάληψη στην Αθήνα, με τις επιχειρήσεις να συνεχίζονται έπειτα από εισαγγελική παραγγελία. Στόχος της αστυνομίας είναι να μεταφέρει με λεωφορεία τους καταληψίες στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και από εκεί πιθανότατα σε διάφορες δομές.

    Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση, η οποία διεξάγεται αυτή την ώρα αποτελεί τη συνέχεια σε έναν ευρύτερο κύκλο επιχειρήσεων της Αστυνομίας για τα κτήρια που τελούν υπό κατάληψη, αφού αντίστοιχες δράσεις έχουν λάβει χώρα και σε κτήρια στην περιοχή των Εξαρχείων. Μόνο τον τελευταίο μήνα, έχουν διεξαχθεί ήδη 4 εκκενώσεις κτηρίων.

    Επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτηρίων στην Αχαρνών από την ΕΛ.ΑΣ



    ΣΧΟΛΙΑ