• Κοινωνία

    Mεγάλη απάτη με bitcoins, τα 50 εκατ. και η “ομερτά” για τον κρυφό κωδικό

    • NewsRoom

    Bitcoin


    Περισσότερα από 1.700 bitcoins, αξίας άνω των 50 εκατ. ευρώ κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές στη Γερμανία, από έναν απατεώνα ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί.

    Μέχρι εδώ όλα καλά, μόνο που έχει ανακύψει ένα πρόβλημα: o εν λόγω άνδρας που ήδη εκτίει την ποινή του στη φυλακή, αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει τον κωδικό που θα δώσει πρόσβαση στις αρχές προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα bitcoins.

    «Τον ρωτήσαμε αλλά δεν είπε τίποτα», δήλωσε ο εισαγγελέας Σεμπάστιαν Μίρερ στο Reuters. «Ίσως να μην γνωρίζει» πρόσθεσε.

    Διευκρινίζεται ότι το bitcoin αποθηκεύεται σε λογισμικό που είναι γνωστό ως “ψηφιακό πορτοφόλι”, το οποίο διασφαλίζεται μέσω κρυπτογράφησης. Ένας κωδικός πρόσβασης χρησιμοποιείται ως κλειδί για την αποκρυπτογράφηση προκειμένου να ανοίξει το πορτοφόλι και να έχει κανείς πρόσβαση στα bitcoin. Όταν χαθεί αυτός ο κωδικός, ο χρήστης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το πορτοφόλι.

    Ο φυλακισθείς καταδικάσθηκε για την κρυφή εγκατάσταση λογισμικού σε άλλους υπολογιστές προκειμένου να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητά τους να «εξορύσσουν» ή να παράγουν bitcoin. Όταν μπήκε στη φυλακή, το απόθεμα bitcoin που είχε άξιζε ένα μέρος μόνο από αυτό που αξίζει σήμερα. Η τιμή του bitcoin έχει καταγράψει άλμα τον τελευταίο χρόνο, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό στα 42.000 δολάρια τον Ιανουάριο.

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΣΕΠ: Πλήρης ψηφιακή διεξαγωγή του πανελλαδικού γραπτού διαγωνισμού

    Bitcoin: Ο Elon Musk οδήγησε το κρυπτονόμισμα πάνω από τα 38.000 δολάρια μέσω… twitter

    Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Θα εγκαλείται η τουρκική συμπεριφορά που δεν συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο



    ΣΧΟΛΙΑ