• Κοινωνία

    Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο 6χρονος που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ – Video δείχνει τι συνέβη

    • NewsRoom
    Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο 6χρονος που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ - Video δείχνει τι συνέβη


    Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίου ο 6χρονος που, την ώρα που παρακολουθούσε αγώνες καρτ στο κέντρο της Πάτρας, τραυματίστηκε σοβαρά μετά από σύγκρουση αγωνιστικών μονοθεσίων.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του pelop.gr, ο 6χρονος παρακολουθούσε τους αγώνες όταν συνέβη το ατύχημα και μετά τον τραυματισμό του κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Νοσοκομείο. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όπου δόθηκε εντολή να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ στο Ρίο.

    Πληροφορίες της ίδιας ιστοσελίδας αναφέρουν πως δεν χρειάζεται για την ώρα να περάσει ο 6χρονος την πόρτα του χειρουργείου, αφού δεν υπάρχει κάποιο αιμάτωμα στο κεφάλι του, αλλά οι γιατροί παραμένουν επιφυλακτικοί και θεωρούν τα πρώτα 24ωρα κρίσιμα για την πορεία της κατάστασής του.

    Πώς συνέβη το ατύχημα

    Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, λίγο πριν από τη στροφή στην οδό Μαιζώνος, στην είσοδο της πλατείας Γεωργίου, δύο μονοθέσια βρίσκονταν σε θέση «μάχης» και χτύπησαν μεταξύ τους στην προσπάθεια να κάνουν προσπέραση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο οδηγός του ενός οχήματος να χάσει τον έλεγχο και να «απογειωθεί». Η προσγείωσή του ήταν ιδιαίτερα ανώμαλη, καθώς βρέθηκε στα προστατευτικά κάγκελα, εκεί όπου παρακολουθούσε ο 6χρονος.

    Ο νεαρός θεατής τραυματίστηκε στο κεφάλι και στο σημείο επικράτησε πανικός για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Πολύ σύντομα στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο και ο 6χρονος διακομίσθηκε στο Καραμανδάνειο, διασωληνώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρίου.

    Το thebest.gr μίλησε με τον πατέρα του 6χρονου έξω από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

    Με τρεμάμενη φωνή, και αγωνία για τα επόμενα 24ωρα ο πατέρας τόνισε πως ακόμη δεν έχει δει το βίντεο με το συμβάν.

    «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα», είπε και συνέχισε λέγοντας πως «είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε».

    «Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Οι γιατροί του είπαν πως η αξονική/μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στον κεφαλάκι του, κάτι που εκτιμάται θετικά. Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και όλοι προσεύχονται το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο», συμπλήρωσε.

    Δίπλα στο παιδί βρίσκεται, από την πρώτη στιγμή που διεκομίσθη στο ΠΓΝΠ, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης.

    Συγκλονίζει η γιατρός που είδε πρώτη το παιδί: «Ήταν σε κωματώδη κατάσταση»

    Προσήχθησαν οι υπεύθυνοι

    Οπως ήταν αναμενόμενο, μετά το σοκαριστικό περιστατικό δεν μπορούσαν να συνεχιστούν οι αγώνες. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι των αγώνων προσήχθησαν λίγο μετά το ατύχημα στο Β’  Αστυνομικό Τμήμα Πατρών όπου και σχηματίζεται δικογραφία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σοκ από ατύχημα σε αγώνα καρτ στην Πάτρα: Διασωληνωμένος 6χρονος τραυματίας

    Δικογραφία σε βάρος 5 ατόμων για τον τραυματισμό του 6χρονου από καρτ στην Πάτρα



    ΣΧΟΛΙΑ