• Κοινωνία

    Με ειδικές στολές και μάσκες η κηδεία του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη-Πρώτο θύμα του κορονοϊού

    • NewsRoom


    Τον αγαπημένο τους, Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, αποχαιρέτησαν σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα, οι δικοί του άνθρωποι, σε κλίμα οδύνης και κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα προφύλαξης.

    Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και περιφερειακός σύμβουλος, είναι ο πρώτος νεκρός από κορονοϊό στην χώρα μας.

    Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ilialive.gr, έξω από τον Ιερό Ναό ελάχιστοι ήταν αυτοί που παραβρέθηκαν στον ναό όπου τελέστηκε η κηδεία του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, κρατώντας απόσταση, όπως επιτάσσουν τα μέτρα ασφαλείας, αλλά και οι Αρχές.

    Ανάμεσα στα άτομα που βρέθηκαν εκεί ήταν ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Κουτσούκος και ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης.

    Τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας για τη μεταφορά της σορού ήταν δρακόντεια για όλους.

    Με ειδικές στολές, το προσωπικό του γραφείου τελετών, με μάσκες και γάντια όλοι όσοι βρέθηκαν μέσα στο ναό, αλλά και εκτός αυτού.

    Ο χρόνος της τελετής περιορίστηκε σημαντικά, σε περίπου είκοσι λεπτά και έπειτα το φέρετρο με τη νεκροφόρα μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο για την ταφή.

    Υπενθυμίζεται ότι ο 67χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης ανήκε στο πολυάριθμο γκρουπ των προσκυνητών από την Ηλεία και την Αχαϊα, που τον περασμένο μήνα είχαν ταξιδέψει στους Άγιους Τόπους.

    Μετά την επιστροφή στην Ελλάδα ο εκπαιδευτικός, όπως και αρκετοί ακόμη συνταξιδιώτες του εμφάνισε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Ο ίδιος έκανε το τεστ για τον κορονοϊό, όπου βγήκε θετικός.

    Ο 66χρονος, ο οποίος έδωσε γενναία μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

    Το πρωί της 10ης Μαρτίου, παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15 τα ξημερωμάτα.



    ΣΧΟΛΙΑ