• Κοινωνία

    Δίνει επιδόματα και συντάξεις 13 ημέρες πριν τις εκλογές, για λίγες ψήφους ακόμα

    • Αργυρώ Μαυρούλη

    Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου


    Δεκατρείς ημέρες πριν τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να μοιράσουν περισσότερα από 2,4 δισ. ευρώ , ξεκινώντας από σήμερα,. Θα καταβληθούν συντάξεις και επιδόματα σε περίπου τρία εκατομμύρια δικαιούχους. 

    Οι παροχές αφορούν είτε τον Ιούνιο είτε τον Ιούλιο, ενώ θα λάβουν σύνταξη, μετά από 18 μήνες, περίπου 16.500 συνταξιούχοι του ΛΕΠΕΤΕ.

    Αναλυτικά οι επικείμενες πληρωμές έχουν ως εξής:

    Σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου, καταβάλλεται: 

    * Το επίδομα στέγασης Ιουνίου σε όλους τους δικαιούχους ενοικιαστές που υπέβαλαν αίτηση και αυτή εγκρίθηκε έως 31 Μαΐου 2019. Συνολικά θα καταβληθούν 31,73εκατομμύρια σε 255.188 νοικοκυριά (650.000 άτομα). 

    Αύριο, Τρίτη 25 Ιουνίου, καταβάλλονται

    * Οι συντάξεις Ιουλίου των αγροτών (πρ. ΟΓΑ), των ελεύθερων επαγγελματιών (πρ. ΟΑΕΕ) και των αυτοαπασχολούμενων (πρ. ΕΤΑΑ)

    Συνολικά καταβάλλονται 600.000 συντάξεις αγροτών346.000 συντάξεις ελεύθερων επαγγελματιών και 75.000 συντάξεις αυτοαπασχολούμενων. 

    Σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, ορίστηκε πως οι μη μισθωτοί συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ θα λαμβάνουν πλέον την σύνταξή τους την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. 

    * Οι συντάξεις και τα επιδόματα Ιουλίου στους ανασφάλιστους υπερήλικες δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ.

    Από τον τρέχοντα μήνα και στο εξής οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα εξοφλούνται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, καθώς η ημερομηνία πληρωμών ακολουθεί την ημερομηνία καταβολών του πρώην ΟΓΑ και νυν ΕΦΚΑ Αγροτών

    Αύριο θα καταβληθούν 11,28 εκατομμύρια ευρώ σε 34.100 δικαιούχους.

    * Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα Ιουνίου.

    Υπενθυμίζεται πως τα προνοιακά επιδόματα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους την ίδια ημέρα και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία είναι η 25η εκάστου μήνα.

    Αναλυτικά, θα καταβληθούν συνολικά 63,2 εκατομμύρια ευρώ σε 152.962 δικαιούχους. 

    Πέμπτη 27 Ιουνίου καταβάλλονται: 

    * Οι συντάξεις Ιουλίου των μισθωτών του ΕΦΚΑ, δηλαδή των πρώην ασφαλισμένων σε Δημόσιο και ΙΚΑ, όπως επίσης και των υπολοίπων ταμείων του υπουργείου Εργασίας, του ΝΑΤ, αλλά και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

    Ειδικότερα πληρώνονται 465.000 συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων, 1,25 εκατομμύρια συντάξεις πρώην ΙΚΑ κ.α.  

    Παρασκευή 28 Ιουνίου: 

    Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε όλους τους δικαιούχους με αιτήσεις εγκεκριμένες έως 30 Μαΐου

    Τον περασμένο μήνα είχαν καταβληθεί 52,2 εκατ. σε περίπου 255.000 δικαιούχους.

    Τρίτη 2 Ιουλίου: 

    * Οι επικουρικές συντάξεις του ΕΤΕΑΕΠ σε όλους τους συνταξιούχους – δικαιούχους μισθωτούς και μη μισθωτούς.

    Συνολικά καταβάλλονται 1,22 εκατομμύρια επικουρικές.

    Στις 2 Ιουλίου αναμένεται να καταβληθούν από το ΕΤΕΑΕΠ και οι πρώτες επανυπολογισμένες επικουρικές συντάξεις στους εγκλωβισμένους του ΛΕΠΕΤΕ μαζί με τα αναδρομικά.

    Οι συνταξιούχοι θα λάβουν 7 επικουρικές συντάξεις, καθώς θα εισπράξουν αναδρομικά τις νέες παροχές για την περίοδο 1/1/2019 έως 31/7/2019.



    ΣΧΟΛΙΑ