ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ενώπιον της ανακρίτριας βρίσκεται το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Novartis που έχει «φωτογραφηθεί» ως ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση «Μάξιμος Σαράφης» για να απολογηθεί για την υπόθεση του κυκλώματος εξαπάτησης επιχειρηματιών μέσω δανείων.
Ο δικηγόρος του Κωνσταντίνος Γώγος προσερχόμενος στο γραφείο της ανακρίτριας τόνισε: «Το πολιτικό της υπόθεσης τέθηκε στη Βουλή από πολιτικά στελέχη που βρίσκονται σε κυβερνητικές θέσεις. Όπως αντιλαμβάνεστε σήμερα είναι μόνο η αρχή της ποινικής διαδικασίας και τα δικαστήρια θα αποφασίσουν την ενοχή όχι. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που ίδιος εξέδωσε φοβάται για τη ζωή του».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος δεν κατέθεσε υπόμνημα στην ανακρίτρια και θα απαντήσει μόνο στις προφορικές ερωτήσεις της. Ο κατηγορούμενος, προχθές, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε μέσα από τα κρατητήρια, αποκαλύπτοντας ο ίδιος το πραγματικό του όνομα, αρνείται οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή στην υπόθεση και αποδίδει τη σύλληψη του σε πολιτικούς λόγους, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση του από το 2018, λόγω της Novartis.
Από την έως τώρα έρευνα, σύμφωνα με την κατηγορία, έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν 800.000 ευρώ περίπου, ενώ η επαπειλούμενη ζημία ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.
Για την υπόθεση αυτή, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητας κατά συνολικά επτά προσώπων. Σύμφωνα με τις αρχές, πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξαπάτηση πελατών για παροχή δανείων με ευνοϊκούς όρους από το Ντουμπάι είχε ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ο οποίος , ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται ισχυριζόμενος πως η δραστηριότητα της εταιρείας είναι πραγματική και η εκταμίευση των χρημάτων βρισκόταν στην τελική ευθεία καθώς η διαδικασία ήταν χρονοβόρα.
Διαβάστε επίσης
Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης: Καταγγέλλει στοχοποίησή του από το 2018
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- SirecEnergy: Επενδυτικό κρεσέντο άνω των 10 εκατ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση μέσω του ZAP Taxi Club
- Οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
- Ολη η αλήθεια για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Παναθηναϊκό: Η παρουσία του στη Λεωφόρο, οι τεράστιες επενδύσεις, τα χαμένα σχέδια για γήπεδο
- Χανταϊός: Ο καθηγητής Αποστολος Βανταράκης απαντά σε 6 ερωτήσεις για το νέο ιό που προκαλεί ανησυχία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.