• Κοινωνία

    Μαυροφορεμένη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας στη μαζική κηδεία για θύματα κορονοϊού

    • NewsRoom


    Στο πένθος έχει βυθιστεί τους τελευταίους μήνες η Ισπανία, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να τελούνται μαζικές κηδείες στη χώρα.

    Σε μια από αυτές στον καθεδρικό ναό La Almudena στη Μαδρίτη, έδωσαν το «παρών» τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, η βασίλισσα Λετίθια, ο βασιλιάς Φελίπε και οι δυο τους κόρες.

    Ντυμένοι στα μαύρα, όπως άλλωστε αρμόζει σε μια κηδεία, το βασιλικό ζεύγος μαζί με την 14χρονη πριγκίπισσα Λεονόρ και την 12χρονη πριγκίπισσα Σοφία απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα του κορονοϊού.

    Βέβαια, φρόντισαν να τηρήσουν όλα τα μέτρα ασφαλείας, φορώντας προστατευτική μάσκα και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις από τους υπόλοιπους παρευρισκομένους.

    Απέφυγαν τους χαιρετισμούς δια χειραψίας και παρακολούθησαν την λειτουργία στην εκκλησία.

    Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα, μετά την σταδιακή άρση των μέτρων και το άνοιγμα του τουρισμού στην Ισπανία, η βασίλισσα Λετίθια και ο βασιλιάς Φελίπε έκαναν περιοδεία σε τουριστικά θέρετρα της χώρας προκειμένου να βοηθήσουν στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας.

    Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκαν το Μπενιντόρμ και την Βαλένθια, ενώ λίγες ημέρες πιο πριν είχαν πάει στη Μαγιόρκα, σε μια προσπάθεια να δείξουν στον κόσμο, πως ο τουρισμός είναι και πάλι ασφαλής.



    ΣΧΟΛΙΑ