• Κοινωνία

    «Ματωμένο πακέτο» στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη

    • NewsRoom
    «Ματωμένο πακέτο» στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη


    Η αστυνομία της Ισπανίας απέκλεισε την περιοχή γύρω από την ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη αφού έλαβε ένα «ματωμένο πακέτο» παρόμοιο με εκείνα που εστάλησαν σε άλλες πρεσβείες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.

    Το περιστατικό αυτό έρχεται μετά τον εντοπισμό 6 παγιδευμένων επιστολών προς διακεκριμένους στόχους στην Ισπανία σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, περιλαμβανομένης της πρεσβείας των ΗΠΑ, του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, του υπουργείου Άμυνας, μιας βιομηχανίας όπλων, μιας αεροπορικής βάσης και ενός δορυφορικού κέντρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σήμερα, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως αρκετές πρεσβείες της χώρας στο εξωτερικό έχουν λάβει «ματωμένα πακέτα» που περιείχαν μάτια ζώων.

    Η Tedax, μια καταλανική μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών, ενημέρωσε το προσωπικό του ουκρανικού προξενείου στη Βαρκελώνη για πιθανή παραλαβή ύποπτου πακέτου, όπως αναφέρει το κανάλι Sexta TV.

    «Το τμήμα Tedax της καταλανικής αστυνομίας Mossos d’Exvadra ενημέρωσε το προσωπικό του ουκρανικού προξενείου στη Βαρκελώνη για το ενδεχόμενο παραλαβής ενός ύποπτου δέματος», αναφέρει το μήνυμα.

    To έβδομο πακέτο έρχεται δύο ημέρες μετά την επιστολή-βόμβα που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα μέλος του προσωπικού της ουκρανικής πρεσβείας, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TVE.

    Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, η εκρηκτική ύλη βρισκόταν σε φάκελο που παρέλαβε η υπάλληλος.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Κιβωτός του Κόσμου: Οι πρώτες εικόνες της πρεσβυτέρας μετά τις καταγγελίες – «Ρε άντε φύγετε από εδώ» (βίντεο)



    ΣΧΟΛΙΑ