• Κοινωνία

    Μάρτυρας στη δίκη Τοπαλούδη: «Τι μου ομολόγησε ο Ροδίτης κατηγορούμενος»

    H φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη και δύο σχεδόν συνομήλικοι δράστες που την βίασαν και την πέταξαν μετά άγρια χτυπημένη αλλά ζωντανή σε βραχώδη παραλία στην περιοχή της Λίνδου στη Ρόδο

    Κατηγορούμενοι για την άγρια κακοποίηση και εν συνεχεία δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη είναι δύο νεαροί 24 και 22 χρονών σήμερα, οι οποίοι ήταν μόνιμοι κάτοικοι Ρόδου


    «Η Ελένη Τοπαλούδη ήταν ζωντανή και μας παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο, αλλά εμείς την πετάξαμε στα βράχια για να τελειώνουμε.»

    Είναι η ανατριχιαστική ομολογία του Ροδίτη κατηγορουμένου για τη δολοφονία της φοιτήτριας, έτσι όπως φέρεται να την έκανε στο Λιμεναρχείο Ρόδου λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του.

    Ο υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος Χρήστος Μαλάμης, καταθέτοντας σήμερα, τρίτη ημέρα της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ότι ο 22χρονος ομολόγησε ενώπιον του τη φρικαλέα πράξη του.

    «Μου είπε (σ.σ. ο 22χρονος) ότι πήγαν και οι τρεις (σ.σ. οι δυο κατηγορούμενοι και η άτυχη κοπέλα) στο εξοχικό του Ροδίτη. Ότι έκαναν μαζί της σεξ και οι δυο. Τότε η Ελένη είπε ότι ο Ροδίτης είναι καλύτερος από τον 20χρονο αλλοδαπό. Τότε, όπως μου είπε ο 22χρονος, ο αλλόδαπός της τράβηξε ένα κροσέ. Λιποθύμησε. Όταν ανέκτησε τις αισθησεις της τους είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία.»

    Ο Ροδίτης, κατά τον μάρτυρα λιμενικό, ήταν αυτός που κακοποίησε άγρια την κοπέλα.

    «Μου είπε ότι ο αλλοδαπός κατηγορούμενος πήρε ένα σίδερο και χτύπησε την Ελένη στο κεφάλι. Μετά μου είπε ότι έπρεπε να το τελειώσουν. Ήταν ακόμη ζωντανή. Η Ελένη τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο, αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια.

    Ήξερα ότι είχε μια αδελφή και επειδή έχω και εγώ, τον ρώτησα: ‘Γιατί το κάνατε αυτό;’

    ‘Ήταν μεγάλη βλακεία’, μου είπε, ‘ο Θεός θα μας τιμωρήσει’».

    Περιγράφοντας τα μαρτυρικά λεπτά που έζησε η Ελένη Τοπαλούδη στα χέρια των δολοφόνων της, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο 22χρονος του είπε πως ο εκείνος της κρατούσε τα χέρια και ο άλλος χτυπούσε τη φοιτήτρια με το ηλεκτρικό σίδερο.

    «Οι δυο κατηγορούμενοι λέγανε την ίδια ιστορία, αλλά με διαφορετικό πρωταγωνιστή», κατέθεσε χαρακτηριστικά θέλοντας να καταδείξει ότι ο ένας επιρρίπτει τις ευθύνες στον άλλο για τη δολοφονία, ενώ και οι δύο αρνούνται το βιασμό.

    Παρά τα όσα συγκλονιστικά φέρεται να αποκάλυψε στους λιμενικούς, ο 22χρονος έμοιαζε με θηρίο σε κλουβί.

    «Χτυπούσε τις πόρτες, μας έβριζε και μας έλεγε ότι αν δεν είχε χειροπέδες θα μας έδειχνε», κατέθεσε ο μάρτυρας, ενώ ο 20χρονος κατηγορούμενος ήταν «εντελώς ψυχρός και ήσυχος».

    Η ακροαματική διαδικασία άρχισε το πρωί με καθυστέρηση δυο ωρών. Αιτία η απουσία των ειδικών ανιχνευτών μετάλλων με τους οποίους οι αστυνομικοί ελέγχουν όσους μπαίνουν στο δικαστήριο. Οι δικαστές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και η εισαγγελεας δήλωσε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες.



    ΣΧΟΛΙΑ