• Κοινωνία

    Δίκη Τοπαλούδη: Η εισαγγελέας πρότεινε να παραμείνουν καταδικασμένοι οι δολοφόνοι της

    Κατηγορούμενοι για την άγρια κακοποίηση και εν συνεχεία δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη είναι δύο νεαροί, οι οποίοι ήταν μόνιμοι κάτοικοι Ρόδου

    Κατηγορούμενοι για την άγρια κακοποίηση και εν συνεχεία δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη είναι δύο νεαροί, οι οποίοι ήταν μόνιμοι κάτοικοι Ρόδου


    Να παραμείνει η πιο βαριά καταδίκη των δύο δραστών για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη πρότεινε η αρμόδια αντεισαγγελέας του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

    Εκεί θα κριθεί το αίτημα αναίρεσης των δύο καταδικασθέντων, που υποστηρίζουν ότι η εφετειακή καταδίκη τους σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών.

    Ισχυρίζονται μεταξύ άλλων ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς τους, ότι δεν είχαν δίκαιη δίκη, ότι δεν ελήφθησαν υπόψη από το δικαστήριο σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία και ότι εσφαλμένα δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

    Ο ένας κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι αγνοήθηκε ο ισχυρισμός του περί μεταμοντέρνας σεξουαλικότητας του.

    Απουσία από το δικαστήριο και των γονιών της άτυχης φοιτήτριας και των καταδικασθέντων, η αντεισαγγελεάς Ελένη Κοντακτσή ζήτησε από τους Αρεοπαγίτες να απορρίψουν όλους τους ισχυρισμούς του Ροδίτη και του Αλβανού, τονίζοντας μεταξύ άλλων για την εφετειακή απόφαση του φρικτού εγκλήματος στη Ρόδο, το Νοέμβριο του 2018:

    «Η απόφαση του Εφετείου φέρει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί η νομοθεσία. Οι δικαστές δεν επηρεάζονται από τα δημοσιεύματα, αποφασίζουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

    Τους επόμενους μήνες το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει εάν θα αναιρέσει ή εάν θα επικυρώσει την πιο βαριά τιμωρία που προβλέπει ο νόμος για το φρικαλέο έγκλημα.

    Διαβάστε επίσης:

    Βασίλης Στίγκας: Καταθέτει ξανά σήμερα στον Άρειο Πάγο ο Πρόεδρος των «Σπαρτιατών»

    Δυστύχημα στη Λιβύη: Νεκρά τα δύο παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης

    Έρευνα για τον θάνατο των πέντε Ελλήνων στη Λιβύη



    ΣΧΟΛΙΑ