• Κοινωνία

    Μαρία Σάκκαρη και ΔΕΣΜΟΣ προς όφελος της κοινωνίας


    Το δραστήριο μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ έχρισε τη Μαρία Σάκκαρη πρώτη πρέσβειρά του, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εχθές στον πολυχώρο Myrtillo.

    Ευκταίο, ότι η πρωταθλήτρια στο τένις (επί του παρόντος στο νούμερο 23 της παγκόσμιας κατάταξης) Μαρία Σάκκαρη θα συμβάλλει με το πρόδηλο ήθος και τις αξίες της στη διάδοση του των σκοπών του ΔΕΣΜΟΥ.

    Λάρα Σταφυλοπάτη (μέλος Δ.Σ. του Δεσμού), Αγγελική Κανελλοπούλου, Μαρία Σάκκαρη, Αλέξια Κατσαούνη (πρόεδρος)

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης (στην οποία συμμετείχε και η μητέρα της επίσης πρωταθλήτρια και σοβαρή πολιτευτής Αγγελική Κανελλοπούλου), η Μαρία Σάκκαρη δήλωσε ότι η προσφορά της στα κοινά έχει τη δύναμη να δημιουργήσει κύματα θετικών αλλαγών που θα αφορούν την ευρύτερη ελληνική κοινωνία.

    «Για το λόγο αυτό, με πολλή χαρά, αποδέχτηκα την πρόταση του Δεσμού να προσφέρω και εγώ με τον δικό μου τρόπο, ως πρώτη πρέσβης. Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά μου, σκοπεύω να είμαι ενεργά δίπλα στην ομάδα του Δεσμού.  Ταυτίζομαι με τις αξίες του Δεσμού – σκληρή δουλειά, επιμονή, διαφάνεια – και ελπίζω με τη συμμετοχή μου να εμπνεύσω τη νέα γενιά, όπως έχω εμπνευστεί και η ίδια από το όραμα του Δεσμού».

    Στη χθεσινή εκδήλωση

    Με τη σειρά της η πρόεδρος του Σωματείου Αλέξια Κατσαούνη υπογράμμισε ότι «επιδιώκουμε κάθε δωρεά, σε είδος ή χρήματα, να “πιάνει τόπο” με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο βοηθώντας έτσι ουσιαστικά όσους έχουν ανάγκη. Πιστεύουμε ότι με τη Μαρία Σάκκαρη ως πρώτη πρέσβη θα μπορέσουμε να προωθήσουμε τις κοινές μας αξίες και να μυήσουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους στην δύναμη της προσφοράς».

    Συμμετοχή στη δράση του Δεσμού για την κάλυψη των αναγκών της κοινωνικής επιχείρησης Μύρτιλλο Καφέ

    Ο Δεσμός ξεκίνησε το 2012 μέσα από τον σταθερό προβληματισμό μιας παρέας πέντε πολύ νέων γυναικών (ανάμεσά τους και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία έπρεπε να αποχωρήσει λόγω βουλευτικού ασυμβίβαστου).

    Από το 2012 λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε ιδιώτες, εταιρείες ιδρύματα και την προσφορά τους σε συγκεκριμένες, διαπιστωμένες και καταγεγραμμένες ανάγκες φορέων και οργανισμών σε όλη την Ελλάδα.

    «Μέσα σε αυτά τα χρόνια ο Δεσμός μεγάλωσε, άνθισε και κατάφερε πολλά για τα οποία είμαστε πολύ περήφανες», παρατήρησε και η πρόεδρος.

    Έχει εδραιώσει ένα δίκτυο το οποίο παντρεύει συγκεκριμένες ανάγκες με αντίστοιχες δωρεές σε είδος ή χρήματα -με τον Δεσμό να μετατρέπει και να παραδίδει σε είδος ή υπηρεσίες τις προσφορές αυτές.

    Αυτή τη στιγμή υφίσταται συνεργασία και επικοινωνία με περισσότερους από οχτακόσιους οργανισμούς: ορφανοτροφεία, ξενώνες αστέγων, συσσίτια, δημόσια
    σχολεία, δημόσια νοσοκομεία, γηροκομεία, κοινωνικά παντοπωλεία, δομές υποστήριξης μεταναστών και προσφύγων μεταξύ πολλών άλλων. Ο Δεσμός καταγράφει και επικαιροποιεί συστηματικά τις ανάγκες και τις ελλείψεις των φορέων αυτών.

    Με την ομάδα της κοινωνικής επιχείρησης Μύρτιλλο Καφέ

    Ένα από τα πλεονεκτήματα μιας συνεργασίας με τον Δεσμό αφορά τη δυνατότητα επιλογής του σκοπού, του οργανισμού αλλά και της ευάλωτης ομάδας για κάθε δράση, ανεξαρτήτως μεγέθους της. Και επιπλέον με την εγγύηση της απόλυτης διαφάνειας, της αξιοπιστίας, της αποτελεσματικότητας και της λογοδοσίας, που έχει τόση σημασία στις σύγχρονες κοινωνίες και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις τους.

    Ο Δεσμός δημιουργεί προγράμματα και δράσεις για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και πλήθος άλλων σκοπών γύρω από τέσσερις πυλώνες: Κοινωνική Πρόνοια, Οικοδόμηση Ενός Καλύτερου Μέλλοντος, Υγεία, Αντιμετώπιση κρίσεων & Αποκατάσταση.

    Ως αποτέλεσμα της δράσης του, ο Δεσμός έχει επιστρέψει επτά εκατομμύρια ευρώ σε αξία στην ελληνική κοινωνία.

    Και ως απόρροια της αποτελεσματικότητάς του έχει υπολογισθεί ότι για κάθε ένα ευρώ που δωρίζεται στη λειτουργία του Δεσμού,  τα εννέα επιστρέφουν
    ως κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα (Deloitte 2018).

    Με την ομάδα κοινωνικής επιχείρησης Μύρτιλλο καφέ και μέλη του Δεσμού

    Τέλος, το Myrtillo Cafe (Πολυχώρος Λόγου – Τέχνης) αποτελεί ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Ειδικού Σκοπού, καινοτόμο και βραβευμένη. Το 90% των εργαζομένων της ανήκει σε ευάλωτες ομάδες (νέα άτομα με κώφωση, αυτισμό, κινητικές και μαθησιακές δυσκολίες…) ενώ παραμένει αυτοδύναμη και αυτοσυντηρούμενη εργασιακή και εκπαιδευτική μονάδα.

    www.desmos.org ● www.desmosdirect.org
    [email protected] ● T: +30 216 8090840
    [email protected] ● T: +30 2310 527 620



    ΣΧΟΛΙΑ