• Κοινωνία

    Μάχη με τις φλόγες στα Βίλια – Κάηκαν σπίτια εκτός του οικισμού, ετοιμότητα για εκκένωση των κατοίκων

    • NewsRoom
    Πύρινος εφιάλτης στα Βίλια: Εντολή εκκένωσης πέντε οικισμών, μεταξύ αυτών ΤΙΤΑΝ και Πανόραμα

    Πύρινος εφιάλτης στα Βίλια: Εντολή εκκένωσης πέντε οικισμών, μεταξύ αυτών ΤΙΤΑΝ και Πανόραμα


    Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά στην περιοχή των Βιλίων καθώς οι άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή του μετώπου αλλάζουν συνεχώς φορά, προκαλώντας συνεχείς αναζωπυρώσεις σε όλα τα σημεία.

    Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης, η κατάσταση πήρε άσχημη και ανεξέλεγκτη τροπή μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση και έγινε δυτικός. «Τις τελευταίες ώρες η κατάσταση έχει ξεφύγει και η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη», ανέφερε.

    Αν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν την πρώτη αναζωπύρωση, αποτρέποντάς την είσοδό της στον οικισμό, οι άνεμοι προκάλεσαν νέες αναζωπυρώσεις, με την φωτιά να κάνει στάχτη κατοικίες που βρίσκονταν εκτός του οικισμού.

    Η φωτιά καίει σε ένα συνεχές μέτωπο, σε ενιαίο και πυκνό δάσος χωρίς αντιπυρικές ζώνες και δυνατότητα πρόσβασης των πυροσβεστών στο σημείο που βρίσκονται οι φλόγες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ισχυρές στην περιοχή, ενώ συνεχίζουν τις προσπάθειές τους τα εναέρια μέσα, τα οποία κατάφεραν να αντιμετωπίσουν νέες εστίες που ξεπηδούν συνεχώς ακόμα και πίσω από τις αντιπυρικές ζώνες που κατασκευάζουν στην περιοχή οι επίγειες δυνάμεις.

    Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα για μια πιθανή εντολή εκκένωσης βρίσκονται οι κάτοικοι των Βιλίων. Κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει κριθεί απαραίτητο. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή υπάρχουν ήδη λεωφορεία έτοιμα να παραλάβουν κόσμο που δεν έχει μεταφορικό μέσο.

    Σύμφωνα με την εκτίμηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η φωτιά έχει επεκταθεί σε μια περιοχή περίπου 75.000 στρέμματα μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.

    Διαβάστε επίσης

    Φωτιά στα Βίλια: Νέα μεγάλη αναζωπύρωση λόγω των ανέμων – Καίγονται σπίτια εκτός του οικισμού
    Δήμαρχος Μάνδρας για φωτιά στα Βίλια: Η αλλαγή του ανέμου χάλασε την προσπάθεια των προηγούμενων ωρών
    Υπ. Υποδομών: Στις 384 οι επικίνδυνες για χρήση κατοικίες, 437 χρήζουν επισκευής, σύμφωνα με τους ελέγχους στις πυρόπληκτες περιοχές



    ΣΧΟΛΙΑ