• Κοινωνία

    Lockdown στην Αττική: Πώς θα προσέρχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες τους

    • NewsRoom
    Δημόσιο


    Επιστρέφει από αύριο, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, το μέτρο της προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων στην υπηρεσία τους σε τρία ωράρια, καθώς και οι διευκολύνσεις στους γονείς με τέκνα που φοιτούν σε δημοτικά και γυμνάσια, λόγω των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

    Όπως ανακοίνωσε η γγ Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, το προσωπικό που θα παρέχει εργασία με αυτοπρόσωπη παρουσία θα είναι αυστηρά το απολύτως αναγκαίο, ενώ η τηλεργασία είναι υποχρεωτική «στο μέγιστο δυνατό ποσοστό».

    Για το προσωπικό που λόγω της φύσης των καθηκόντων του δεν μπορεί να παρέχει εξ αποστάσεως εργασία, παρέχεται η δυνατότητα κατά την κρίση της υπηρεσίας για παροχή εκ περιτροπής εργασίας.

    Το προσωπικό από αύριο θα ισοκατανεμηθεί σε τρία ωράρια προσέλευσης (7:00, 8:00 και 9:00) με αντίστοιχη αποχώρηση (15:00, 16:00 και 17:00).

    Σχετικά με τις διευκολύνσεις για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους με τέκνα που φοιτούν έως τη Γ’ Γυμνασίου καθώς και σε παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς θα ισχύσουν οι εξής επιλογές:

    α) Παροχή εξ αποστάσεως εργασίας εφόσον αυτό είναι εφικτό,

    β) παροχή εργασίας κατά πλήρες ωράριο σε διαφορετικό από το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας της υπηρεσίας,

    γ) παροχή εργασίας με μειωμένο ωράριο εργασίας έως 25% ημερησίως και

    δ) χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού (τρεις ημέρες δικαιολογημένες από την υπηρεσία και μία κανονική άδεια του υπαλλήλου).

    Αυτές οι διευκολύνσεις ισχύουν και για γονείς τέκνων ανεξαρτήτως ηλικίας που φοιτούν σε σχολικές μονάδες και για λόγους υγείας πρέπει να απέχουν από το σχολείο.

    Η κ. Χαραλαμπογιάννη ανέφερε, ακόμα, ότι τις επόμενες ημέρες προωθείται ρύθμιση για παράταση της θητείας των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά και στα πειθαρχικά συμβούλια έως τις 30 Ιουνίου, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιευθεί η ΚΥΑ που θα παρέχει τη δυνατότητα διεξαγωγής των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σκληρό lockdown στην Αττική: Τι αλλάζει σε μετακινήσεις, λιανεμπόριο, σχολεία, άδεια ειδικού σκοπού, απαγόρευση κυκλοφορίας

    Έως 14 Φεβρουαρίου οι δηλώσεις στο ΕΡΓΑΝΗ – Δεκτές και τροποποιήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ