ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στη Λιβύη ανακοίνωσε σήμερα πως μόλις 13 άνθρωποι διασώθηκαν μετά την ανατροπή σκάφους με 74 επιβαίνοντες – κυρίως πρόσφυγες από το Σουδάν – στα ανοικτά των ακτών του Τομπρούκ.
Υπογραμμίζοντας ότι αγνοείται η τύχη δεκάδων επιβαινόντων, το γραφείο της UNHCR στη Λιβύη εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες και τα αγαπημένα πρόσωπα των θυμάτων.
Παράλληλα, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ τονίζει πως “επειδή οι ασφαλείς και νόμιμες οδοί (σ.σ. μετανάστευσης) είναι διαθέσιμες μόνο σε έναν πολύ μικρό αριθμό ανθρώπων, η πραγματική λύση είναι ο τερματισμός του πολέμου στο Σουδάν, ώστε οι οικογένειες (των εκτοπισμένων) να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να μην επιχειρούν τέτοια επικίνδυνα ταξίδια”.
Διαβάστε επίσης:
Θεσσαλονίκη: Νεκρός 29χρονος σε σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα
Λίνα Μενδώνη στη Βουλή: Η Κνωσός είναι άρτιος αρχαιολογικός χώρος- Η UNESCO δεν μας έκανε χάρη
Θεσσαλονίκη: Κλείνουν προσωρινά 4 σταθμοί του μετρό στις 16:00
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Diana Shipping: Αποσύρει την προσφορά εξαγοράς της Genco Shipping μετά από τις νέες υπερβολικές απαιτήσεις του ΔΣ της Genco
- Μεγάλος σεισμός στον «Δακτύλιο της Φωτιάς»: 7,7 Ρίχτερ χτύπησαν την Ινδονησία – 20 νεκροί – Κατέρρευσαν κτήρια (Βίντεο)
- Απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο λόγω ισχυρών ανέμων – Τροποποιήσεις δρομολογίων στον Πειραιά
- Οριοθετημένη η φωτιά στην Κω, χωρίς ενεργό μέτωπο στο Ρέθυμνο – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε 21 περιοχές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.