• Κοινωνία

    Λιβύη: Πάνω από 5.000 νεκροί από την κακοκαιρία Daniel – Χιλιάδες αγνοούμενοι

    • NewsRoom

    Πηγή: libyaobserver.ly


    Στους 5.300 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τους χείμαρρους και τις πλημμύρες που έπληξαν την πόλη Derna της Λιβύης, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης.

    Ο αξιωματούχος των μέσων ενημέρωσης του υπουργείου, Μοχάμεντ Αμπού Μοσέ, δήλωσε στο Λιβυκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο αριθμός των νεκρών στη Ντέρνα ως αποτέλεσμα της καταστροφικής μεσογειακής καταιγίδας ξεπέρασε τους 5.300 ανθρώπους και υπάρχουν χιλιάδες αγνοούμενοι.

    Ο Αμπού Μόσα επιβεβαίωσε ότι οι τοπικές ομάδες διάσωσης συνεχίζουν την αναζήτηση αγνοουμένων και τη διάσωση των εγκλωβισμένων και πληγέντων, καλώντας τη διεθνή παρέμβαση για να βοηθήσει στις προσπάθειες διάσωσης και να προστατεύσει όσους επλήγησαν από τις άνευ προηγουμένου πλημμύρες.

    Οι θάνατοι και οι καταστροφές που προκάλεσε η καταιγίδα Ντάνιελ υπογραμμίζει τη σοβαρότητά της, καθώς και την ευπάθεια μιας χώρας που έχει σπαραχθεί από το χάος για περισσότερο από μια δεκαετία.

    Η ξένη βοήθεια άρχισε να φτάνει στη Ντέρνα χτες Τρίτη, περισσότερες από 36 ώρες μετά την καταστροφή.

    Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές ή κατέστρεψαν πολλούς δρόμους που οδηγούσαν στην παραλιακή πόλη, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 89.000 κατοίκους.

    Το βίντεο δείχνει δεκάδες πτώματα καλυμμένα και πεταμένα στην αυλή ενός νοσοκομείου στη Ντέρνα, και μια άλλη φωτογραφία δείχνει έναν ομαδικό τάφο στοιβαγμένο με πτώματα.

    Σοκαριστικά πλάνα δείχνουν τα πεζοδρόμια του νοσοκομείου στην πόλη Derna στοιβαγμένα  με σορούς (Σκληρές εικόνες) 

    Πηγή: ertnews.gr

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας

    Hellenic Train: Επαναφορά δρομολογίων Οδοντωτού από την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου

    Τα φρούτα και τα λαχανικά που παράγει ο θεσσαλικός κάμπος – Τεράστιο πλήγμα στις καλλιέργειες από την κακοκαιρία «Daniel»



    ΣΧΟΛΙΑ