• Κοινωνία

    Live: Η εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και των ξένων ηγετών

    • NewsRoom

    Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, παρελαύνουν επί της Λεωφόρου Αμαλίας, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της Επανάστασης του 1821 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Με την στρατιωτική παρέλαση μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων κορυφώνονται οι επίσημες εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

    Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους ξένους ηγέτες.

    Την παρέλαση θα παρακολουθήσουν από την ειδική εξέδρα που έχει στηθεί στο Σύνταγμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

    Η πλατεία Συντάγματος έχει σημαιοστολιστεί με 200 γαλανόλευκες, σε μια εντυπωσιακή σύνθεση, πάνω σε ξεχωριστή εξέδρα. Με την φροντίδα του Δήμου Αθηναίων η κεντρική πλατεία της πόλης έχει διακοσμηθεί και φωταγωγηθεί ειδικά για την εξαιρετική περίσταση.

    Εξαιτίας της πανδημίας απαγορεύεται η παρουσία κόσμου. Η παρέλαση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ που θα εμπλουτίζει τα πλάνα της με εικόνες της σύγχρονης πόλης, που αναδεικνύουν το αττικό τοπίο και τα μνημεία της Αθήνας.

    Εκφωνητές της παρέλασης θα είναι ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας και η αρχισμηνίας Σοφία Κορμά.

     

    Στην στρατιωτική παρέλαση θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

    Λόγω της ιδιάζουσας σημασίας της φετινής επετείου, ορισμένοι ουλαμοί θα φορούν παραδοσιακές ενδυμασίες από κάθε περιοχή της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, ενώ θα παρελαύνουν επίσης ιστορικά κειμήλια με παραπομπές στον επαναστατικό αγώνα.

    Για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από συμμαχικές χώρες.

    Μαζί με τα ελληνικά αεροσκάφη θα πετάξουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 και Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.



    ΣΧΟΛΙΑ