• Κοινωνία

    Λίτσα Βλαστού: Κατέδωσε τον εξάδελφο και «έφαγε» 14 χρόνια φυλακή!


    Η βεντέτα στην οικογένεια του γνωστού βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού κορυφώθηκε όταν η εξαδέλφη του τον κατέδωσε στις αρχές για σωρεία εγκληματικών ενεργειών.

    Μοιραία και η Λίτσα Βλαστού βρέθηκε σε θέση κατηγορουμένης καθώς ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι ήταν το δεξί χέρι του κατάδικου εξαδέλφου της στις εγκληματικές του πράξεις έξω από τη φυλακή.

    Η αυλαία σήμερα στη δίκη των εξαδέλφων έπεσε με την καταδίκη και των δύο. 14 χρόνια κάθειρξης ήταν η ποινή που επιβλήθηκε στη Λίτσα Βλαστού.  Μόλις τέσσερα χρόνια παραπάνω (20 χρόνια) στον Παναγιώτη Βλαστό.

    Η μόνη διαφορά στην ποινική μεταχείριση εκείνης που φέρεται να βοήθησε τις αρχές για την αποκάλυψη της υπόθεσης και εκείνου που φέρεται ως αρχηγός μιας εγκληματικής οργάνωσης είναι η αναστολή στην εκτέλεση της πρωτοδίκης καταδίκης.

    Η Λίτσα Βλαστού δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή ενώ ο εξάδελφός της θα παραμείνει φυλακισμένος για να εκτίσει και αυτή την ποινή.

    Η απόφαση

    Από.τους συνολικά 26 κατηγορουμένους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά καταδίκασε τους 12 για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις και εκρήξεις.

    Αθώα κρίθηκε η γνωστή δικηγόρος που υπήρξε συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού.

    Η υπόθεση γνωστή και ως κύκλωμα με έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού είχε αποκαλυφθεί από την Λίτσα Βλαστού, όταν η τελευταία “κάρφωσε” τον εξάδελφο που επιτακτικά της ζητούσε πίσω
    1,5 εκ. ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου, ποσό που φέρεται να της είχε εμπιστευτεί προς φύλαξη.

    Στους κατηγορουμένους είχαν αποδόθηκαν μεταξύ άλλων η επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, που δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου (με κατηγορουμένους τους Βλαστός –Σκαφτούρος) και οι εκρήξεις στο σπίτι του Γιάννη Σμπώκου και της αδελφής του ως εκβιασμός, κατά τις αρχές, για να τους δώσει χρήματα που πίστευαν ότι είχε από μίζες των εξοπλιστικών.

    Στον Παναγιώτη Βλαστό επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Στον συγκατηγορούμενό του Γιάννη Σκαφτούρο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16 ετών. Στην Λίτσα Βλαστού επιβλήθηκε ποινή 14 ετών.

    Μόνο στον Παναγιώτη Βλαστό δεν δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.



    ΣΧΟΛΙΑ