• Κοινωνία

    Πέθανε η Λίτσα Βλαστού, η γυναίκα που κατέδωσε την Greek Mafia

    • NewsRoom
    Πέθανε η Λίτσα Βλαστού, η γυναίκα που κατέδωσε την Greek Mafia


    Την τελευταία της πνοή άφησε η προστατευόμενη μάρτυρας Λίτσα Βλαστού, ξαδέρφη του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού.

    Η 51χρονη τα τελευταία χρόνια βρισκόταν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων,  από την Ελληνική Αστυνομία, μένοντας σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη,  μετά τη συμβολή της στην υπόθεση κατά της «Greek Mafia».

    Το πρωί της Πέμπτης ενημέρωσε τον σύνδεσμό της ότι αισθάνεται πόνους στο πόδι. Mεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και ενώ υποβαλλόταν σε αξονική υπέστη ανακοπή καρδιάς. Οι γιατροί την επανέφεραν και τη μετέφεραν στην εντατική. Ωστόσο εκεί υπέστη και δεύτερη ανακοπή και λίγο αργότερα κατέληξε.

    Άνδρες  του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ερεύνησαν το σπίτι της 51χρονης αλλά δεν εντόπισε κάτι ύποπτο που θα συνδέεται με τον ξαφνικό θάνατο. Μάλιστα από την αστυνομία έχει ζητηθεί να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις για να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο οποιαδήποτε ενέργειας.

    Η Λίτσα Βλαστού είχε χαρακτηριστεί από τα ΜΜΕ ως το «βαθύ λαρύγγι» της ΕΛΑΣ,  και βοήθησε στο ξήλωμα της εγκληματικής οργάνωσης του Παναγιώτη Βλαστού. Όπως είχε υποστηρίξει στις αρχές,  ο ξάδερφός της είχε δώσει μέρος από τα χρήματα της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου, ενώ είχε ομολογήσει πως είχε ενεργό συμμετοχή σε εκρήξεις βομβών σε σπίτια δικαστικών και είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης.

    Διαβάστε επίσης

    Μαρία Πολύζου: Συγκλονίζει η μαραθωνοδρόμος – Ο πατέρας μου με βίαζε από τα 11

    Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια από ακροδεξιούς-Ψάχνουν για εγκληματική οργάνωση

    Εστίαση: Σαρωτικοί έλεγχοι από αύριο για ανεμβολίαστους



    ΣΧΟΛΙΑ