• Κοινωνία

    Λιμενικό: Διασώσεις μεταναστών σε Κω και Φαρμακονήσι

    • NewsRoom
    σκάφος του λιμενικού

    Λιμενικό Σώμα


    Νέες επιχειρήσεις διάσωσης παράτυπων μεταναστών πραγματοποίησε το λιμενικό την Κυριακή σε Κω και Φαρμακονήσι.

    Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε πνευστό ταχύπλοο σκάφος να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, προς τη θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά ν. Κω.

    Το ανωτέρω περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και την περισυλλογή από το περιπολικό σκάφος είκοσι (20) αλλοδαπών (19 ενήλικες και 1 ανήλικη), καλά στην υγεία τους, και την ασφαλή μεταφορά τους στον λιμένα ν. Κω.

    Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

    Παράλληλα, η Λιμενική Αρχή Λέρου ενημερώθηκε το πρωί της Κυριακής για ύπαρξη ακυβέρνητης φουσκωτής λέμβου σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στην θαλάσσια περιοχή 1,3 ν.μ. ανατολικά ν. Φαρμακονησίου.

    Στη περιοχή έσπευσε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε και περισυνέλεξε είκοσι εννέα (29) άτομα (25 άνδρες, 02 γυναίκες, 02 αγόρια), τα οποία στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν σε γερμανικό σκάφος της Frontex και μεταφέρθηκαν στην Λέρο, στην κλειστή δομή «ΚΕΔ Λέρου».

    Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Λέρου, ενώ η ανωτέρω λέμβος βυθίστηκε.

    Διαβάστε επίσης

    Βαρβιτσιώτης: Κανένα νησί να μην είναι απομονωμένο – Μειώθηκαν 20% οι τιμές των εισιτηρίων

    Αλεξανδρούπολη: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά – Σε Νίψα, Δωρικό και Αμφιτρίτη το μεγαλύτερο μέτωπο

    Μύκονος: Μηχανική βλάβη στο Fast Ferries andros



    ΣΧΟΛΙΑ