• Κοινωνία

    Αλεξανδρούπολη: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά – Σε Νίψα, Δωρικό και Αμφιτρίτη το μεγαλύτερο μέτωπο

    • NewsRoom
    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Λουτρά Αλεξανδρούπολης

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Λουτρά Αλεξανδρούπολης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ


    Ανεξέλεγκτη παραμένει για δεύτερο 24ωρο η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη για να μην φτάσουν οι φλόγες στα χωριά Νίψα, Δωρικό και Αμφιτρίτη.

    Την ίδια ώρα, πάντως, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί το μέτωπο σε Απαλό, Μαΐστρο και Άβαντα.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, ο οποίος μίλησε στο Open, πιθανολογείται πως η πυρκαγιά ξεκίνησε κεραυνό ενώ επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν επί δύο μέρες στην περιοχή.

    Στον Έβρο επιχειρούν πλέον είναι 198 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα. Από τον αέρα συνέδραμαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 16 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.

    Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.

    Μέχρι στιγμής, τρεις πυροσβέστες έχουν διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

    Από το Σάββατο, έχουν αποσταλεί συνολικά εννέα μηνύματα μέσω του 112, εκ των οποίων τα τέσσερα σήμερα. Το πρώτο για την ενημέρωση των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης για την προστασία τους από τους αναδυόμενους καπνούς, το δεύτερο  για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Μοναστήρι και Δορίσκος προς Φέρρες, το τρίτο  για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Αμφιτρίτη και Μαΐστρου προς Αλεξανδρούπολη και το τέταρτο για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Άβαντος προς Αλεξανδρούπολη.

    Λόγω της πυρκαγιάς έκλεισε ξανά η Εγνατία Οδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

    Τέλος, η Hellenic Train ανακοίνωσε την πλήρη κατάργηση των λεωφορείων που εκτελούν το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο.

    Διαβάστε επίσης

    Πυροσβεστική: 53 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Σε γενική επιφυλακή τη Δευτέρα σε 5 περιοχές

    Πολιτική Προστασία: Ζήτησε την ενεργοποίηση του Copernicus για την Αλεξανδρούπολη

    Αλεξανδρούπολη: Νέα μηνύματα 112 για εκκένωση άλλων τριών οικισμών



    ΣΧΟΛΙΑ