• Κοινωνία

    Κρήτη: Βίντεο – ντοκουμέντο από το αεροσκάφος λίγο προτού πέσει στη θάλασσα

    • NewsRoom
    Νεκροί οι δύο επιβάτες του αεροσκάφους

    Νεκροί οι δύο επιβάτες του αεροσκάφους


    Bίντεο ντοκουμέντο από την περιοχή Ταυρωνίτη καταγράφει τα τελευταία λεπτά πριν από τη μοιραία πτώση του ιδιωτικού αεροσκάφους στη θάλασσα του Μάλεμε στην Κρήτη.

    Το αεροσκάφος φαίνεται (από το 1:40 και μετά) να πετά σε χαμηλό ύψος την ώρα που κατευθυνόταν στο Μάλεμε. Λεπτά αργότερα συνέβη η μοιραία πτώση στη θάλασσα, λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα.

    Νεκροί ο πιλότος Θεόδωρος Πάντος και ο Κωνσταντίνος Καραμπίνης. Οι δυο τους ήταν μέλη της Αερολέσχης Δυτικής Αθήνας -μάλιστα ο Θεόδωρος Πάντος ήταν ο πρόεδρος- και μοιράζονταν το πάθος τους για τους αιθέρες. Ο Κωνσταντίνος Καραμπίνης ήταν πατέρας δύο παιδιών.

     

     

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος βρέθηκε σε βάθος μόλις λίγων μέτρων και ναυαγοσώστες που προσέγγισαν στο σημείο εντόπισαν μέσα στην καμπίνα δεμένους τους δύο χειριστές και τους ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις τους.

    Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση του προέδρου αερολέσχης Χανίων, πιθανόν ο πιλότος να αποπρασανατολίστηκε και να νόμιζε ότι πετούσε οριζόντια ενώ κατευθυνόταν προς τη θάλασσα.

    Οι δυο άνδρες απεγκλωβίστηκαν από ναυαγοσώστη, περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Κολυμβαρίου από όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

    Το μικρό αεροπλάνο της αερολέσχης Δυτικής Αττικής, είχε απογειωθεί από την Κωπαίδα με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάλεμε το οποίο χρησιμοποιείται από την αερολέσχη Χανίων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες όταν έφτασαν στην περιοχή είχε νυχτώσει και προκειμένου να προσγειωθούν, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι, προσεγγίζοντας τον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

    Διαβάστε επίσης:

    Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Κρήτη: Νεκροί δεμένοι στα καθίσματα δύο επιβαίνοντες



    ΣΧΟΛΙΑ