ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς κατηγορίας 4 (πολύ υψηλός) θα βρίσκεται αύριο, Τρίτη 16 Ιουλίου, η Κρήτη, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ επιπλέον, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Κρήτης τίθεται σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε πλήρη κινητοποίηση, ενεργοποιώντας και αναπτύσσοντας το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και τα αντίστοιχα προς τις ανάγκες, υλικά και μέσα.
Υπενθυμίζεται ότι ισχύουν απαγορεύσεις, όπως η καύση και η χρήση πυρός σε υπολείμματα καλλιεργειών, του καπνίσματος σε κυψέλες μελισσών, η εκτέλεση θερμών εργασιών (συγκόλληση, τροχός κοπής κά), η χρήση υπαίθριων ψησταριών και μεταξύ άλλων η απαγόρευση χρήσης ειδών πυροτεχνίας.
Επιπλέον, απαγορεύεται προληπτικά η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων στα δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης, όπως στην ΠΕ Λασιθίου, το Αζιλακόδασος, το Βαθύ, το Καλό Χωριό – Μεσελέροι, το Κυπαρισσόδασος Κριτσάς και το δάσος Κρούστα του Δήμου Αγίου Νικολάου, η Θρυπτή και το Σελάκανο του Δήμου Ιεράπετρας και το Βάι του Δήμου Σητείας, ενώ για την ΠΕ Ηρακλείου, η Σύμης του Δήμου Βιάννου, το δάσος Ρούβα-Ζαρού του Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού, ο Κουδουμάς του Δήμου Γόρτυνας, η Κέρη του Δήμου Μαλεβιζίου και το Φουρνί, ο Γιούχτας και ο Επανωσήφης του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.
Διαβάστε επίσης:
ΕΤΕπ: Η Ελλάδα μεταξύ των κυριότερων δικαιούχων για χρηματοδότηση συνοχής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Πάνω από 100αγωγές για επιστροφές δασμών μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
- Ιταλία: Τραμ εκτροχιάστηκε στο Μιλάνο – Τουλάχιστον ένας νεκρός και 40 τραυματίες
- Λουτράκι: Συνελήφθη 17χρονος για τον θάνατο συνομηλίκου του
- Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Νεκρή 67χρονη γυναίκα με αναπηρία κατά την αποβίβαση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.