• Κοινωνία

    Κρήτη: Αποσπούσαν χρήματα πουλώντας λαχνούς – απάτη για μαθητική εκδρομή

    • NewsRoom
    λαχνοι


    Έναν πρωτότυπο τρόπο να αποσπάσουν χρήματα από τους πολίτες βρήκαν κάποιοι επιτήδειοι στο Ηράκλειο της Κρήτης, οι οποίοι ζητούσαν από τους συμπολίτες τους να τους βοηθήσουν να συγκεντρώσουν χρήματα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εκδρομή τους με το σχολείο.

    Το περιστατικό έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες, όπου άγνωστοι πήγαιναν σε σπίτια και μαγαζιά, προσποιούμενοι ότι συμμετέχουν σε λαχειοφόρο αγορά. Απευθύνονταν σε συμπολίτες τους, πουλώντας λαχνούς, με τη δικαιολογία ότι συγκεντρώνουν χρήματα για την εκδρομή τους.

    Στην πραγματικότητα, προέκυψε ότι η δραστηριότητα αυτή δε συνδέεται με κανένα τρόπο με κάποια υπαρκτή ενέργεια του σχολείου, από το οποίο οι δράστες ισχυρίζονταν ότι προέρχονται. Όπως δήλωσε ο διευθυντής του 10ου Γυμνασίου της περιοχής Γίοφυρο, Γιώργος Φουστανάκης, οι επιτήδειοι πωλούν λαχνούς σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου και για το γεγονός ο ίδιος έλαβε γνώση από κλήσεις πολιτών, που ζήτησαν πληροφορίες για τη λαχειοφόρο αγορά.

    «Στο σχολείο μας δεν γίνεται κάποια λαχειοφόρος αγορά και είναι σαφές ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τους μαθητές ή το σχολείο. Προφανώς χρησιμοποιούν το σχολείο για να αποσπούν χρήματα από τους πολίτες» ανέφερε και κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

    Όπως επισήμανε ο διευθυντής του σχολείου, εκτός από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νεκρός βρέθηκε ο κτηνοτρόφος που αγνοείτο στην Κρήτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρήτη: Απόπειρα δολοφονίας κατά οδηγού αυτοκινήτου στον Κίσσαμο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι τρεις λόγοι που η Κρήτη «πνίγηκε» από τις βροχές



    ΣΧΟΛΙΑ