• Κοινωνία

    Κοζάνη: Δύο άνθρωποι διασωληνωμένοι μετά την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ της πόλης (upd)

    • NewsRoom


    Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένοι, μετά την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης.

    Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε μάλιστα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, Στέργιο Γκανάτσιο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών στη ΔΟΥ Κοζάνης.

    Η κατάσταση της υγείας του διασωληνωμένου άνδρα είναι πολύ σοβαρή. Η διασωληνωμένη γυναίκα αναμένεται να μεταφερθεί εντός της ημέρας σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

    Την αποτρόπαια και βίαιη επίθεση σε βάρος υπαλλήλων της ΔΟΥ, την ώρα της εργασίας τους, καταδίκασε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έχει ήδη επικοινωνήσει για το περιστατικό με τον Διοικητή του Μαμάτσειου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κοζάνης και με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης της ΔΟΥ Κοζάνης, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος έχει μεταβεί στην περιοχή.

    Όπως διαμήνυσε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, η Πολιτεία στέκεται στο πλευρό των θυμάτων της επίθεσης και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά.

    Όπως ανέφερε νωρίτερα η τοπική ιστοσελίδα kozan.gr, μία εργαζόμενη στη ΔΟΥ Κοζάνης (ηλικίας περίπου 55 ετών), που δέχτηκε επίθεση με τσεκούρι, η οποία έχει σοβαρό τραύμα στη μύτη και στο μάτι, διασωληνώθηκε και αυτή, καθώς φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κι η κατάστασή της επίσης κρίνεται σοβαρή.

    Σοβαρή είναι όμως και η κατάσταση του άντρα υπαλλήλου (ηλικίας 50-55 ετών) στο Τμήμα Εισοδήματος της ΔΟΥ Κοζάνης. Διασωληνώθηκε κι η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, αφού το τραύμα στο κεφάλι είναι αρκετά σοβαρό.

    Την ίδια στιγμή, η μία από τις άλλες δύο εργαζόμενες που τραυματίστηκαν από την επίθεση, ηλικίας περίπου 47 ετών, φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι.

    Υπάρχει άλλη μία ακόμη εργαζόμενη τραυματίας (πολύ ελαφρά), αλλά ευτυχώς η κατάσταση της φαίνεται ότι δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

    Οι δύο διασωληνωμένοι και πιο σοβαρά τραυματίες παραμένουν στο Μαμάτσειο κι εφόσον σταθεροποιηθεί η κατάστασή τους θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η τρίτη εργαζόμενη που φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι κι είναι πιο ελαφρά, σε σχέση με τους 2 προαναφερόμενους, θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

    Σοβαρή χαρακτήρισε την κατάσταση και των τριών τραυματιών που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο “Μαμάτσειο” της Κοζάνης ο πρόεδρος του νοσοκομείου Στ Γκανάτσιος.

    Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι στην ΔΟΥ Κοζάνης όταν ο δράστης μπήκε μέσα με τσεκούρι και κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμές συνθήκες τραυμάτισε τρεις υπαλλήλους της ΔΟΥ. H τέταρτη υπάλληλος, στην προσπάθειά της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι.

    Οι υπόλοιποι υπάλληλοι κατάφεραν και ακινητοποίησαν τον δράστη, τον οποίο συνέλαβε η αστυνομία.



    ΣΧΟΛΙΑ